Lukuaika: 2 minuuttia
Venäläiset! Oletteko kuulleetkaan omasta raakuudestanne ja epäinhimillisyydestänne? Ette varmaan, sillä olette sokeita oman kansanne pahuudelle ja synkkyydelle. Mutta minä en voi enää olla hiljaa, minun on tuotava julki totuus Venäjän synkästä todellisuudesta.

Venäjä, tuo itseään suurena ja mahtavana pitävä valtio, on todellisuudessa yksi maailman julmimmista ja ihmisoikeuksia polkevimmista paikoista. Siellä valtaa pitävät vain kylmäveriset hallitsijat ja korruptoituneet viranomaiset, jotka käyttävät kansaa hyväkseen ja syyllistyvät jatkuvasti ihmisoikeusloukkauksiin.

Venäjän historiassa on valitettavasti ollut lukuisia esimerkkejä tästä raakuudesta ja epäinhimillisyydestä. Venäjän vallankumoukset ja Stalinin aikainen diktatuuri ovat vain muutamia niistä. Mutta tämä julmuus ei ole loppunut edes nykypäivänä.

Yksi surullisimmista esimerkeistä on Tšetšenian sota, jossa venäläiset syyllistyivät vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin, kuten kidutuksiin ja teloituksiin, sekä käyttivät jopa kemiallisia aseita siviilejä vastaan. Tämä kaikki tapahtui vain siksi, että Venäjä halusi osoittaa valtaansa ja vahvuuttaan naapurimaidensa silmissä.

Mutta ei vain sodissa, vaan myös rauhan aikana Venäjällä on tapahtunut lukuisia ihmisoikeusloukkauksia. Hallitus sensuroi mediaa ja rajoittaa kansalaisten sananvapautta sekä oikeutta kokoontumiseen ja mielipiteenilmaisuun. Valtion valvonta ulottuu myös internetiin ja sosiaaliseen mediaan, mikä estää kansaa saamasta tärkeää tietoa ja vaihtamaan ajatuksiaan.

Venäjän oikeuslaitos on pelkkä farssi, sillä tuomiot eivät perustu oikeuteen ja totuuteen, vaan siihen kuka on vallan käsissä. Tuomioistuimia käytetään poliittisen vallan välineenä ja opposition edustajat haastetaan oikeuteen perusteettomasti.

Kaiken tämän lisäksi Venäjällä vallitsee vahva rasismi ja homofobia. Vähemmistöjä syrjitään ja jopa vainotaan niiden seksuaalisen suuntautumisen tai etnisen taustan vuoksi. On surullista, että tähän päivään saakka Venäjän hallitus ei ole tehnyt mitään näiden ongelmien ratkaisemiseksi.

Venäläiset, minua oksettaa teidän raakuutenne ja epäinhimillisyytenne. Te ette ansaitse olla osa kansainvälistä yhteisöä, joka pyrkii edistämään tasa-arvoa, ihmisoikeuksia ja rauhaa. Te ette ole ainoastaan synkkä pilvi maailman kartalla, vaan myös kipeä haava ihmiskunnan historiassa.

Toivon, että tulevaisuudessa Venäjän kansa herää ja kapinoi tätä sortoa vastaan. Toivon, että te lopulta ymmärrätte oman raakuutenne ja teette jotain muuttaaksenne sen. Mutta tällä hetkellä en voi muuta kuin toivottaa teille, venäläisille, häpeää ja tuomiota siitä pahuudesta, jota levitätte ympärillenne.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö