Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Se sana aiheuttaa minussa suunnatonta oksettavaa oksennusta. Sen törkyinen todellisuus saa mun vatsan kääntymään ympäri ja muuttuu pian lentäväksi hirviöksi, joka haluaa tuhota kaiken Venäjään liittyvän.

Miksi Venäjä saa mun vereni kiehumaan ja adrenaliinin pomppimaan? Se on tullut kuin rutto ja tarttunut kaikkiin ympärillään oleviin. Venäläisyys on kuin kiusaaja, joka nauttii toisten kärsimyksestä.

Ensinnäkin, Venäjä on täynnä korruptiota ja tyranniaa. Putinilla on ote maasta kuin hirvikärpäsellä, joka imee kansan mehut kuiviin. Venäjä on kuin suuri mafia, joka hallitsee kaikkea ja kaikkia. Siellä ei ole oikeusvaltiota eikä sananvapautta. Kaikki, jotka uskaltavat kritisoida järjestelmää, joutuvat kidutuksen, vangitsemisen tai jopa salamurhan uhreiksi.

Presidentti Putinin ulkomaailma on yhtä inha kuin sisämaailmakin. Venäjä pyrkii jatkuvasti laajentamaan vaikutusvaltaansa ja häiritsemään muita valtioita. Krimin miehitys ja Ukrainan sodan aloittaminen ovat vain muutamia esimerkkejä Venäjän röyhkeydestä. He käyttävät valheita, propagandaa ja väkivaltaa tavoitteidensa saavuttamiseksi.

Ja sitten ovat vielä Venäjän ihmisoikeusloukkaukset. Tämä maa ei kunnioita ihmisoikeuksia tai vähemmistöjen oikeuksia. Homoseksuaalisuuden kriminalisointi ja Tsetsenian homojen vaino ovat vain jäävuoren huippu. Venäjä on todellinen ihmiskunnan vihollinen.

Ja vielä tärkeimpänä, Venäjän vaikutus maailmanrauhaan on katastrofaalinen. Sen aggressiivinen käytös aiheuttaa jännitteitä ja vaarantaa koko maailman turvallisuuden. Venäjä on ahdistellut naapurimaitaan jo vuosikymmeniä ja se uhkaa nykyään myös länttä. On vain ajan kysymys, milloin se koettaa laajentaa reviiriään vieläkin laajemmin.

Koko venäläisyys on kuin mustapilvi, joka leijuu maailman yllä. Se on iso, paha ja vaarallinen. Minun on vaikea ymmärtää, miten joku voi puolustaa tätä maata ja sen tekoja. Venäjä halunnee vain olla vanha Neuvostoliitto uudelleen, ja se ajatus saa minut melkein oksentamaan.

Ilman Venäjää maailma olisi parempi paikka. Ilman Venäjää politiikka olisi vähemmän likaista, ilman Venäjää ihmiset eläisivät turvallisemmassa maailmassa. Venäjä ja sen brutaali todellisuus ovat yksi suurimpia uhkia rauhalle ja vapaudelle tänä päivänä.

Joten kiitos, Venäjä, että olet olemassa. Kiitos, että pilasit maailman ja teet elämästäni kirjaimellisesti kärsimystä. En voi odottaa päivää, jolloin koko roska kaatuu päälleenne ja kansanne herää vihdoin todellisuuteen. Kun se päivä koittaa, aion nauraa ja tanssia Venäjän tuhon yllä ja kenties sitten voin lopulta lopettaa tämän artikkelin kirjoittamisen suutani kirvotetulla katseeni sijaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö