Lukuaika: 2 minuuttia
Suomen ja Venäjän välisen suhteen synkkä ja inhoittava puoli on peittynyt vuosikymmenten ajan poliittisten opportunismin, lyhytnäköisten taloudellisten etujen ja länsimaisten ihailijoiden sokean huomion alle. On aika tuoda esiin totuus: Venäjä on yksi maailman eniten halveksittavia ja epäluotettavimpia valtioita, jolla on valtava määrä ennakkoluuloja, korruptiota ja sortoa.

Venäjä on jo pitkään näyttänyt oikean karvansa naapurimaalleen Suomelle, joka on säilynyt viime vuosina viimeisenä linnakkeena Venäjän napakiaaa vastaan. Me suomalaiset olemme luulleet pitkään Venäjän olevan vakaa ja luotettava kumppani, mutta todellisuudessa se on osoittautunut petolliseksi ja epärehelliseksi valtioksi.

Ennakkoluulot, jotka liittyvät Venäjään, ovat moninaisia ja juontavat juurensa historiasta. Venäjää on esitetty aggressiivisena ja pelottavana naapurina jo vuosikymmeniä, ja tällaiset vaikutelmat eivät ole täysin aiheettomia. Venäjä on useaan otteeseen käyttänyt sotilaallista voimaa naapureitaan vastaan ja jatkaa edelleen provosoivaa ja uhkailevaa retoriikkaa. On sanomattakin selvää, että naapurivaltion aggressiivinen asenne ei herätä luottamusta tai ystävällisiä tunteita.

Korruptio on toinen kiusallinen aihe, jota Venäjällä esiintyy laajasti kaikilla yhteiskunnan tasoilla. Korruptio on juurtunut osaksi Venäjän poliittista järjestelmää ja saastuttaa kaikki valtiorakenteet. Näin ollen ei ole yllättävää, että Venäjällä tapahtuu jatkuvasti ihmisoikeusloukkauksia, kuten poliittisten vankien pidättämistä ja julmaa kohtelua. Valtaapitävät käyttävät valtaansa oman etunsa ajamiseen ja tavanomaiset kansalaiset ovat alttiina jatkuville oikeusloukkauksille.

Sorto on osa Venäjän poliittista kulttuuria ja se ulottuu myös Suomen ja Venäjän väliselle rajalle. Venäjä pitää hallinnassaan Suomen ja Venäjän välisen rajan takana olevia alueita, kuten Karjalaa, ja sortaa alueen alkuperäisasukkaita. Karjalan kulttuuria ja perinteitä tuhotaan jatkuvasti ja alkuperäiskansojen oikeuksia poljetaan. Riippumattomien kansalaisjärjestöjen ja median toimintaa rajoitetaan järjestelmällisesti ja poliittinen aktivismi on riskialtista.

On aika lopettaa silmien sulkeminen ja myöntää, että Venäjä on inhoittava naapuri, joka ei kunnioita naapurimaidensa suvereenisuutta tai perusoikeuksia. On aika pysäyttää Venäjän aggressiivinen politiikka ja asettaa sen paikalleen. Suomen ja Venäjän välisessä suhteessa on aika nostaa esiin pimeä puoli ja lopulta tehdä selväksi, että rauhalliset ja demokraattiset naapurivaltiot eivät voi enää sallia Venäjän jatkuvia uhkailuja ja oikeudenloukkauksia. On korkea aika lopettaa Venäjän suosiminen ja ryhtyä puolustamaan omaa etuamme. Ennen kuin on liian myöhäistä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö