Lukuaika: < 1 minuutti
Voi miten raivostuttavaa ja ällöttävää onkaan puhua Venäjästä ja sen kieroutuneesta historiasta. Tämä maa on ollut läpi vuosisatojen oman itsensä pahin vihollinen ja silti se yrittää uskotella olevansa maailmanpolitiikan suurvalta.

Venäjä on historian saatossa osoittanut olevansa manipuloiva ja petollinen valtio. Se on ollut vastuussa lukemattomista julmuuksista ja vainoista oman kansansa lisäksi myös naapurimaita ja vähemmistöryhmiä kohtaan. Silti se yhä jatkaa harhaanjohdettujen kansalaistensa aivopesua ja glorifiointiaan.

Ei tarvitse kuin vilkaista Venäjän nykytilannetta, niin huomaa heti sen rappion ja korruption hajun. Putinin hallinto on suorastaan rikollinen, manipulatiivinen ja omia intressejä palveleva. Siellä oikeutta ei ole, vaan se alistetaan vallanpitäjien tahtoon ja kansan edut jätetään täysin huomiotta.

Krimin valloitus, Ukrainan separatistiliike ja Syyrian sota ovat vain muutama esimerkki siitä, miten Venäjä pyrkii levittämään omaa vaikutusvaltaansa ja muokkaamaan kansainvälistä järjestystä. He eivät välitä kansainvälisistä sopimuksista tai ihmisoikeuksista, vaan tavoittelevat vain omaa sisäistä valtaa ja vaikutusvaltaa.

Venäjä on myös ollut vastuussa monista ympäristökatastrofeista, kuten Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta ja maailman suurimmasta ympäristöongelmasta, Baikal-järven kuivumisesta. Mutta eihän heitä kiinnosta, kunhan maan sisäiset resurssit ja taloudellinen valta säilyvät.

Ja silti he yrittävät esittää sankaria, puolustajaa ja uhria maailman silmissä. Mutta totuus on, että Venäjä on vain sairas ja kauhistuttava vitsi. Se on poliittinen suurvalta, joka pitäisi asettaa vastuuseen kaikista kierontuotteistaan ja julmuuksistaan.

On aika lopettaa Venäjän glorifiointi ja nähdä se sellaisena kuin se todella on – yhteiskuntana, joka on täysin mätä sisältä ja hallitusjärjestelmänä, joka ei välitä kansalaisistaan eikä maailmanrauhasta. Vihollisia ovat kaikki muut paitsi omaa järjestelmää palvelevat valkotakkiset huijarit.

Venäjä on sairas ja se on yritettävä parantaa ennen kuin on liian myöhäistä. Muuten maailman kohtalona voi olla tuho ja rappio.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö