Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä on maa, joka herättää monissa suomalaisissa pelkkää inhoa ja vastenmielisyyttä. Jo vuosisatojen ajan se on ollut naapurimme, jolta olemme joutuneet kärsimään tavalla tai toisella. Viime aikoina tämä vihantunne on vain vahvistunut, ja on aika nostaa esiin kaikki ne syyt, jotka tekevät Venäjästä yhden maailman vastenmielisimmistä valtioista.

Ensinnäkin, Venäjä on maa, jossa vallitsee järjestelmällinen korruptio ja autoritaarinen hallinto. Putinin johtama hallinto on jatkuvasti vahvistamassa valtaansa ja hiljentämässä kaikki mahdolliset vastustajat. Sananvapaus on käytännössä mitätöntä ja oppositiopoliitikot joutuvat jatkuvasti vainon kohteeksi. Tämä on täysin vastenmielistä ja kuvottavaa, sillä jokaisella tulisi olla oikeus ilmaista mielipiteensä ilman pelkoa rankaisusta.

Toiseksi, Venäjä tunnetaan kansainvälisesti agressiivisena ja konfliktinhaluisena valtiona. Krimin miehitys ja Ukrainan sodan alkujuuret löytyvät juuri Venäjältä. Tämä on täysin tuomittavaa ja osoitus Venäjän pyrkimyksestä laajentaa valtaansa ja vaikuttaa naapurimaihinsa. Tällainen käytös on vastenmielistä ja uhka kansainväliselle rauhalle.

Lisäksi, Venäjällä on vakavia ihmisoikeusloukkauksia ja se on jopa yksi maailman suurimmista ihmiskaupan keskuksista. Erityisesti seksuaalivähemmistöt ja toisinajattelijat joutuvat kärsimään jatkuvasta syrjinnästä ja vainosta. Tämä on suorastaan inhimillistä kärsimystä aiheuttavaa ja täysin vastenmielistä.

Venäjän toimet myös luonnonvarojensa hyödyntämisessä ovat kestämättömiä. Siperian talousmetsien raivaus ja pohjoisen Jäämeren öljynporaushankkeet aiheuttavat korvaamatonta tuhoa ympäristölle ja luonnon monimuotoisuudelle. Tämä osoittaa Venäjän piittaamattomuutta ympäristön suojelemisessa ja vain keinottelun tavoittelua.

Kaiken tämän lisäksi Venäjä on myös tuonut suomalaisten arkeen muun muassa haitallisia lääkekuljetuksia, hakkereita ja valeuutisia. Tämä aiheuttaa vain lisää harmia ja turhautumista suomalaisten elämään.

On aika tehdä selväksi, että Venäjä on vastenmielinen valtio, joka on vaaraksi niin kansalaisten hyvinvoinnille kuin kansainväliselle rauhalle. Meidän tulee tehdä kaikkemme, jotta Venäjän hallinto ja sen toimet tuomitaan ja niitä vastaan taistellaan. On aika osoittaa, että emme suomalaiset anna vastenmielisten tekojen mennä läpi vaan seisomme yhdessä rehellisyyden, oikeudenmukaisuuden ja demokratian puolesta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö