Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, se ärsyttävä, rasittava ja epätoivottava naapuri! On vain vähän asioita, jotka herättävät enemmän inhoa ja vihaa kuin tämä häiriötekijä naapurimaista itään.

Ensinnäkin, meidän on pakko olla tekemisissä heidän kanssaan jatkuvasti. Ei riitä, että meillä on nämä rajat joukkojen ikeessä, ei, heidän täytyy myös hyötyä kaikista mahdollisista tavoista. Joka päivä kuulemme uutisista, miten Venäjä sotkee naapurimaidensa sisäisiin asioihin ja yrittää levittää vaikutusvaltaansa kaikkialle. He eivät vaanu takaisin kaksinaispolitiikan ja kiertää kansainvälisiä sopimuksia kuin nuorallatanssijat. Ja miksi? Koska he haluavat olla suuri ja mahtava valtio, jolla on sormensa pelissä kaikessa.

Mutta mainitsinko jo, että he ovat myös aggressiivisia? Kyllä, Venäjä on valitettavasti tunnettu laajasta historiastaan vihamielisistä sotatoimista. Georgian sodasta Krimin miehitykseen, he eivät koskaan kaihda käyttämästä sotilaallisia voimavarojaan. He eivät piittaa ihmishenkien menetyksistä, heille tärkeintä on vain oma etu ja valta.

Ja se valta onkin aina ollut heidän päämääränsä. Venäjää ei yksinkertaisesti voi luottaa, he ovat vain ison veljen kompleksin omaava valtio, joka haluaa hallita muita. He tekevät kaikkensa, jotta naapurimaat pysyisivät heidän kontrollissaan. Pitävät niitä poliittisilla peliliikkeillä ja taloudellisilla kiristyksillä jatkuvassa ahdingossa, eivätkä tunnu välittävän millään tavalla kansalaisten hyvinvoinnista.

Mutta heitä eniten vihaan siitä, että he eivät arvosta kansainvälistä yhteistyötä ja turvallisuutta. He jatkavat kansainvälisten sopimusten rikkomista ja sotilaallisen voiman käyttöä, vaikka se loukkaa muita valtioita ja vaarantaa koko maailmanrauhan. Mitä tulevaisuus tuo tullessaan, kun Venäjä jatkaa toimiaan oman pöyhkeilevän agendaansa mukaan? Sitä ei edes uskalla ajatella.

Joten Venäjä, sinusta on tullut ihmisille äärimmäisen vastenmielinen naapuri. Ette ole tervetulleita elämäämme tai yhteisöömme. Toivon vain, että ymmärtäisitte lopettaa tuon aggressiivisen ja vaarallisen käytöksenne ennen kuin on liian myöhäistä. Muuten joudutte kohtaamaan kaikkien vihaavan ja inhoavan maailman, joka haluaa teille seuraamuksia.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö