Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Se on naapurimaamme, joka herättää inhoa ja vihaa suomalaisten sydämissä. Tuo Venäjä, joka on tuhonnut meidän maamme ja kylvänyt pelkoa ja epävarmuutta jo vuosikymmenien ajan. Meillä ei ole unohdettu talvisotaa, jolloin Venäjä hyökkäsi kimppuumme ja yritti viedä meidän maamme ja vapautemme. Venäjä on varastanut meiltä Karjalan ja aiheuttanut miljoonille suomalaisille suunnatonta kärsimystä.

Mutta se ei jätä meitä rauhaan vieläkään. Venäjä jatkaa provosoimista ja näyttää voimiaan välillisillä hyökkäyksillä ja aggressiivisella retoriikallaan. Se pyrkii levittämään pelkoa ja epävakautta Eurooppaan ja maailmanlaajuisesti. Venäjän hallinto näyttää olevan vain kiinnostunut omasta vallastaan ja itsekkäistä tavoitteistaan, välittämättä siitä, mitä muut ajattelevat tai kärsivät sen toiminnasta.

Venäjän ja sen Putinin hallinnon käytös on tuomittavaa ja täysin vastoin kansainvälistä luottamusta ja oikeudenmukaisuutta. Sen jatkuvat toimet Ukrainassa ja Krimin valloitus ovat selvä osoitus siitä, että Venäjä ei kunnioita naapureidensa tai kansainvälisen yhteisön rajoja. Sen sotilaalliset kokeilut ja propagandakampanjat ovat suora uhka Suomen rauhalle ja turvallisuudelle.

On aika tehdä selväksi, että emme aio taipua Venäjän tyrannian edessä. Me emme suostu Venäjän pelinappulaksi sen suurvaltapelissä. Me emme antaudu pelolle ja uhkailulle, vaan seisomme vahvoina omien arvojemme ja itsenäisyytemme puolesta.

Me vaadimme, että Venäjä kunnioittaa kansainvälistä oikeutta ja lopettaa provosoivan käytöksensä naapurimaidensa suhteen. Me vaadimme, että se palauttaa Krimin ja vetäytyy Ukrainasta. Me vaadimme, että Venäjä lopettaa sotilaallisten kokeiluidensa ja propagandaoperaatioidensa suuntaamisen Suomen ja muiden naapurimaiden suuntaan.

Me emme hyväksy, että Venäjä jatkaa toimiaan ilman seurauksia ja vastustamme sen pyrkimyksiä alistaa meitä omiin tavoitteisiinsa. Meidän pitää olla valppaita, osoittaa yhteisöllisyyttä ja puolustaa demokratiaamme ja elämäntapojamme jokaisella tasolla.

Meidän on myös tajuttava, että Venäjä ei ole vain hallinto, vaan myös maamme naapuri ja monet venäläiset ovat hyviä ja rehellisiä ihmisiä. Meidän tulee erottaa Putinin hallinto Venäjän kansasta ja jatkaa yhteistyötä hyvien ja luotettavien venäläisten kanssa.

Lopuksi, meidän täytyy olla voimakkaita ja yhtenäisiä tässä kamppailussa Venäjän hegemoniaa vastaan. Meidän tulee tukea toisiamme ja olla valmiita puolustamaan maamme ja sen kansaa kaikin käytettävissä olevin keinoin.

Venäjä, sinä inhoa herättävä naapurimaamme. Sinä et pysty nujertamaan meitä, sillä meillä on historiamme ja omat arvomme. Me olemme Suomi, ja me emme koskaan anna periksi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö