Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä – häpeällinen naapuri vai demokraattisen maailman suurin uhka? Älkää edes yrittäkö kuvitella, että tämä maa voisi olla mitään muuta kuin inhottava vihamielisyyksineen, manipulaatioineen ja jatkuvine häirintöineen.

Katsokaa vain heidän aggressiivista vaikutusvaltaansa. Krimin valtaaminen on vain yksi esimerkki heidän poliittisesta pelistään. He eivät piittaa lainkaan kansainvälisistä sopimuksista ja sopimusvelvoitteistaan, vaan tekevät juuri niin kuin haluavat.

Venäjä syyllistyy jatkuvasti ihmisoikeuksien loukkauksiin omassa maassaan. Rauhanomaisiin mielenosoituksiin osallistuvia vangitaan ja sananvapautta rajoitetaan koko ajan enemmän. Vastustajat hiljennetään väkivaltaisesti ja oikeuslaitosta käytetään poliittisiin tarkoituksiin.

Venäjän vallanpitäjät elävät kuvitelmissaan, että he ovat iso ja mahtava sotilasmahti. Heidän sotilastukikohtansa ulkomailla levittäytyvät laajemmalle ja laajemmalle ja heidän aggressiivinen ajattelutapansa tunkeutuu myös naapurimaihin.

Heidän valtapeliinsä kuuluu myös yhteiskunnan pimeneminen. Heidän korruptiotaan ei enää yritetäkään peitellä, vaan se on muuttunut itsestään selväksi osaksi heidän järjestelmäänsä. He käyttävät järjestelmän heikkouksia hyväkseen, eivätkä välitä hankkia kansalaisten luottamusta.

Venäjän valtakoneisto on pelkkä farssi demokratian nimissä. Presidentti Vladimir Putin valvoo yksin kaikkea, ja hänen propagandakoneistonsa riistää kansalta heidän oikeutensa muodostaa mielipiteensä vapaasti ja rehellisesti. Mediaa kontrolloidaan järjestelmällisesti ja oppositiota vainotaan.

Me emme voi sulkea silmiämme tältä todellisuudelta. Venäjä uhkaa demokratiaa ja yrittää kilpailla vallasta länsimaiden kanssa. Heidän tavoitteensa on vain yksi: laajentaa omaa valtaansa ja vahvistaa asemaansa maailmanjärjestelmässä. He eivät välitä ihmisten hyvinvoinnista, vaan ainoastaan siitä, miten he voivat vahvistaa omaa valtaansa.

Meidän on aika herätä ja tajuta, että Venäjä ei ole mikään hyvä naapuri. He ovat vain saastainen riesa, joka yrittää levittää pilaansa myös meidän yhteiskuntiimme. Emme saa alistua heidän pelotteluunsa, vaan meidän on pysyttävä lujina ja puolustettava demokratiaa ja vapautta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö