Lukuaika: < 1 minuutti
Olet varmaan kuullut Venäjästä, entisestä Neuvostoliiton ikuisesta serkusta, joka ei koskaan tunnu oppivan virheistään. Vuosikymmenten ajan tämä maa on levittänyt pelkoa ja kauhua ympäri maailmaa, ja nyt sen kavalat teot ovat taas puhuttelemassa mediaa.

Jokaisen pitäisi tietää, että Venäjä on jatkuvasti pyrkinyt laajentumaan ja valloittamaan naapurimaitaan. Se ei välitä muiden valtioiden suvereeniudesta tai kansainvälisen oikeuden noudattamisesta, vaan haluaa ainoastaan tyydyttää omia valtavanhimisurheilijoitaan ja tyydyttää oman vallanhimonsa.

Mutta ei, Venäjän kataluus ei rajoitu vain alueellisiin valloitushankkeisiin. Se on myös tunkeutunut muiden maiden sisäisiin asioihin. Muistatteko Krimin valtauksen ja Itä-Ukrainan konfliktin? Ja tämä on vain jäävuoren huippu. Venäjä on syyllistynyt useisiin salamurhiin ja sabotointeihin ympäri maailmaa, ja sen selvät juonet ovat paljastuneet esimerkiksi Britanniassa tapahtuneen Skripalin myrkytyksen yhteydessä.

Mutta mikä tekee näistä teoista vieläkin pöyristyttävämpiä, on se, että Venäjä ei tunnu välittävän kansalaistensa hyvinvoinnista tai oikeudesta. Vaikka maa jatkuvasti hehkuu ylpeyttä vahvasta ja itsenäisestä kansastaan, se on todellisuudessa julma ja sortava totalitaarinen valtio. Sananvapaus on olematonta ja opposition edustajat eliminoidaan systemaattisesti. Ja mitä Venäjä tekee, kun sen oma kansa kärsii taloudellisesta lamasta ja köyhyydestä? Se käyttää kaiken vahvan propagandakoneistonsa pyrkiessään hämmentämään kansaa, suuntaamaan vihan ja epätoivon ulkopuolelle ja peittämään todellisen tilanteen.

Hyväksy se tai ei, Venäjä on musta varjo, joka leijuu Euroopan yllä. Se on kuin puolihullu naapuri, joka aina vaanii ja etsii tilaisuutta hyökätä kimppuun. Meidän on aika lopettaa sokea suvaitsevaisuus ja alkaa puolustaa itseämme ja muita hyväntahtoisia kansoja, joita Venäjä uhkaa. On aika tehdä selväksi, että tällaiset kavaluudet eivät kuulu 2000-luvulle, ja että Venäjän pitäisi astua riviinsä ja tehdä loppu tästä pelottavan aggressiivisesta ja epärehellisestä toimintatavastaan.

Joten Venäjä, kyllä, sinä luit oikein. Olen vihainen, ja meidän kaikkien pitäisi olla vihaisia. On aika lopettaa tämän vaarallisen naapurin mielistely ja näyttää sille kylmää kättä. Meidän on suojeltava itseämme ja maailmaamme Venäjän kavalilta teoilta ja varmistettava, että oikeus ja totuus voittavat lopulta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö