Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Vain tuo sana saa minut kiehumaan raivosta. Maan, joka on vuosisatojen ajan kylvänyt kurjuutta ja kärsimystä ympäri maailmaa. Maan, jonka vallan alla on lyöty murskaksi lukemattomia kansoja ja kansakuntia. Maan, joka on järjestelmällisesti sortanut, riistänyt ja tuhonnut omia kansalaisiaan.

Venäjän historia on veristä ja synkkää. Se on ollut väkivallan, sorron ja totalitarismin temmellyskenttä. Sotia, vallankaappauksia, vainoja ja kansanmurhia. Ja jokainen kerta, kun maa on vannonut muuttuvansa ja parantavansa tapansa, se on vain pettänyt lupauksensa ja jatkanut samaa kurjuuden tiellä.

Nykyäänkin Venäjä on yksi maailman vaarallisimmista valtioista. Se pyrkii levittämään valheita ja propagandaansa, horjuttamaan demokratiaa ja luomaan epävakautta minne ikinä ulottuukin. Se käyttää voimaa ja uhkailua naapureitaan kohtaan, sekaantuu toisten maiden sisäisiin asioihin ja pyrkii vahingoittamaan länsimaita milloin milläkin tavoin.

Venäjä on myös yksi maailman suurimmista ympäristön tuhoajista. Se saastuttaa maataan ja ilmaansa rankalla kädellä, ja sen ahneus luonnonvarojaan kohtaan on ollut omiaan aiheuttamaan mittavaa tuhoa ympäri maailmaa. Mutta miksi välittäisivät, kun voittoa tavoittelevilla oligarkeilla on täysi oikeus rikastua vaikka luonto kärsisi.

Ja mitä vielä häiritsevämpää, Venäjän nykyinen johtaja Vladimir Putin on valmis menemään vaikka minkä hyvänsä epäpyhän liiton kanssa säilyttääkseen valtansa ja rikastaakseen itseään ja lähipiiriään. Hän ei välitä ihmisistä, ihmisoikeuksista tai oikeudenmukaisuudesta. Hän hallitsee maataan kuin kuninkaat ennen vanhaan, ja kaikki muut ovat hänelle pelkkiä pelinappuloita.

Mutta tiedoksi Putin ja kumppanit: me emme pelkää teitä. Me emme anna teidän jatkaa valheidenne levittämistä ja länsimaiden horjuttamista. Me emme anna teidän tuhota luontoamme ja tuomita kansoja kärsimään. Me emme alistu teidän vallanhaluanne ja ahneutenne alle.

Venäjä ja sen kuvottavuus on vuosisatojen pituinen tarina. Mutta me emme anna sen jatkua loputtomiin. Me vaadimme muutosta ja oikeutta. Ja lupaan, että se päivä tulee, kun Venäjä ei enää ole uhka maailmalle. Ja silloin maailma on viimein vapaa kaikkien sen katalien vaikutusten alaisuudesta.

Mutta kunnes se tapahtuu, pysykää kaukana Venäjästä ja sen vaaroista. Sillä se on maa, joka ei ansaitse kuin vihaamme ja inhoamme.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö