Lukuaika: 2 minuuttia
Kuinka voi olla mahdollista, että edelleen tänä päivänä Venäjä kuvittelee olevansa suuri ja mahtava valtio, kun se todellisuudessa on vain saastainen ja häpeällinen maa? Venäjä, olet kuin roskakori, joka on täynnä korruptiota ja alhaisuutta.

Aivan kuin se ei olisi tarpeeksi, Venäjän alhainen moraali ja toiminta ovat jo vuosikymmeniä olleet otsikoissa ympäri maailman. Sotarikokset, ihmisoikeusloukkaukset ja vaalivilpistä kiistely – lista vain jatkuu ja jatkuu. Onko tämä sitä kuuluisaa “Venäläistä ylpeyttä”, jonka ilmeisesti pitäisi saada kaikkien muiden valtioiden polvet notkahtelemaan?

Venäjä on kuin lapsi, joka ei voi ottaa vastuuta omista toimistaan. Se on aina valmis osoittamaan sormella muita ja syyttämään muita maailman ongelmista. Milloin se aikoo ottaa vastuun omasta toiminnastaan? Milloin se aikoo lopettaa siviilien ja poliittisten vastustajien vainoamisen?

Ja vielä, Venäjän röyhkeä käytös kansainvälisellä areenalla on häpeällistä. Se tuntuu olevan ikuisesti kiinni menneisyydessä ja pyrkii laajentamaan vaikutusvaltaansa naapurivaltioihin keinolla millä hyvänsä. Krimin miehitys, Georgian sota, Ukrainan konflikti – nämä ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, miten Venäjä toimii kansainvälisellä näyttämöllä. Se ei välitä rauhasta ja turvallisuudesta, vaan ainoastaan omasta vallanhimostaan.

Ja silti, Venäjä yrittää edelleen luoda kuvaa itsestään vahvana ja itsenäisenä valtiona. Mutta me kaikki tiedämme totuuden. Venäjä on vain pienen piirin johtajien vallassa, jotka eivät välitä omasta kansastaan eivätkä maansa kehityksestä. He ovat kuin koiria, jotka taistelevat luista, ja kansa on vain pelinappula heidän käsissään.

Ja parasta tässä kaikessa on se, että Venäjä ei edes ymmärrä kuinka alhainen se todellisuudessa on. Se elää omaa valheellista todellisuuttaan ja toimii kuin se olisi suuri ja mahtava kansakunta. Mutta me kaikki tiedämme totuuden – Venäjä on vain pahamaineinen maa, joka jatkuvasti häpeää ja pettää itseään ja muita.

Joten kuunnellaanpa kaikki Venäjä, sillä minulla on vain yksi viesti sinulle: herää ja ota vastuu toimistasi. On aika lopettaa valehtelu ja vähättely ja alkaa toimia vastuullisesti ja kunniallisesti. Muuten Venäjä jatkaa vain alamäkeä kohti tuhoa ja alhaisuutta. Ja maailma ei enää tule hämääntymään tuon valheen läpi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö