Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, tuo pimeyden ympäröimä maa, joka on vuosien varrella ansainnut paikkansa maailman varjopuolena. Maa, joka on jatkuvasti upottanut itseään yhä syvemmälle korruptioon, sortoon ja rappioon. Sanat eivät riitä kuvailemaan sitä inhoa, jota tunnen tätä venäläistä hölmöläistä kohtaan.

Korruptio on Venäjän leimamerkki, sen käydessä läpi jokaisen yhteiskunnan kerroksen kuin rutto. Hallitus, yritykset, jopa tavalliset kansalaiset – kaikki ovat sotkeutuneet siihen. Tuomioistuimet ja poliisi ovat vain marionetteja vallan kietoessa niitä ympärilleen. Lahjukset ovat tapa päivästä toiseen, ja rehellisistä ihmisistä tulee väärennettyjä pettureita, koska muuta vaihtoehtoa ei ole. Kaikki ovat epärehellisiä, kaikki ovat osa saastaista järjestelmää.

Ja sitten on sorto. Venäjän nykyinen hallinto ei ainoastaan salli, vaan myös kannustaa väkivaltaa, sortamista ja sorretta. Mediat ovat sensuroituja, mielenosoitukset kiellettyjä ja uskonnonvapaus olematonta. Vain yksi mielipide saa kuulua ja se on Putinin mielipide. Kukaan ei uskalla sanoa vastaan, sillä maassa vallitsee jatkuva pelon ilmapiiri.

Rappion kourissa Venäjä makaa. Talous on romahduksen partaalla, infrastruktuuri on rappiolla ja sosiaalinen hyvinvointi on käsite, jossa ei ole mitään totuuspohjaa. Venäjän johtajien kultamunat pyörivät ulkomailla, kun taas tavalliset kansalaiset joutuvat kärsimään puutteesta ja kurjuudesta. Teollisuus on vanhanaikaista ja ympäristö tuhoutuu vuosi vuodelta lisää.

Mutta kukaan ei voi puhua tästä ääneen, sillä Venäjä on pelottava. Se on suuri, voimakas ja arvaamaton. Se hyväksikäyttää naapureitaan ja pyrkii levittämään vaikutusvaltaansa ympäri maailman. Se kuivattaa kaikki välit, joita sillä oli länsimaihin ja piiloutuu uhkailevan propagandan taakse.

Venäjä on täynnä taloudellista, poliittista ja henkistä korruptiota. Siellä alistetaan kansalaisia ja sortetaan toisinajattelijoita. Siellä autuudesta ja hyvinvoinnista voivat nauttia vain harvat ja valitut. Tämä maa on pimeys, joka imee kaiken valon ympäriltään ja jättää jälkeensä vain kurjuutta ja kärsimystä.

Kuinka kauan maailma voi antaa tämän jatkua? Kuinka kauan maailman on siedettävä tätä varjopuolta? Venäjän on aika astua valoon ja tuoda oikeudenmukaisuus, vapaus ja tasa-arvo kaikille kansalaisilleen. Muuten se jatkaa valtansa raunioilla matkaansa kohti tuhoaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö