Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo roskainen ja vastenmielinen valtio, joka on alati esillä maailmanpolitiikassa ja jätöstäsemme taistelemassa. On aika tuoda julki kaikki ne todisteet Venäjän raadollisuudesta, joihin olemme joutuneet vuosien saatossa todistajiksi.

Yksi suurimmista ja tuoreimmista todisteista on Venäjän ilkeä ja vastuuton toiminta Ukrainassa. Vuodesta 2014 lähtien Venäjä on miehittänyt Krimin niemimaan ja sekaantunut Itä-Ukrainan konfliktiin, vaikka kansainväliset sopimukset kieltävät tällaisen toiminnan. Tämä on aiheuttanut valtavia kärsimyksiä ja kuolonuhreja siviiliväestölle sekä vakavaa epävakautta alueelle. Venäjä on myös jatkuvasti pyrkinyt vaikuttamaan Ukrainan sisäisiin asioihin ja horjuttamaan maan demokratiaa.

Mutta Venäjä ei ole vain aggressiivinen naapurinsa suhteen, vaan myös omassa maassaan se sortaa ja alistaa kansalaisiaan. Presidentti Vladimir Putin on rakentanut diktatuurin, jossa ihmisoikeuksia poljetaan ja poliittisia vastustajia vainotaan. Vapaa media on tukahdutettu ja kansalaisyhteiskunta jyrätty. Opposition johtajat, kuten Aleksei Navalnyi, ovat joutuneet vangituiksi tai jopa murhatuiksi. Venäjän kansalaisilla ei ole sananvapautta, vaan totuutta vääristellään ja propagandaa pumpataan kansan korviin.

Ja Venäjän insesti-suhteet diktaattori Syyrian presidentti Bashar al-Assadin kanssa on kuin pahaa unta. Venäjä on pitkään tukenut ja auttanut Assadin hallintoa häikäilemättömässä ja raakalaismaisessa sodassa kansaa vastaan. Siviilejä on tapettu ja kidutettu, kaupunkeja pommitettu ja humanitaarinen apu estetty. Tämä on todiste siitä, minkälainen roistovaltio Venäjä todella on.

Ja sitten on vielä tapaus Skripal, entinen venäläinen vakooja ja hänen tyttärensä. Venäjä myrkytti heidät hermomyrkyllä Englannissa vuonna 2018, ja myöhemmin Venäjän agenteiksi paljastuneet epäillyt jäivät kiinni teostaan. Tästäkin tapauksesta Putinin hallinto on yrittänyt pesunkestävää ja kieltänyt kaiken vastuun. Näihin rikoksiin ei saa jäädä ilman seuraamuksia!

Venäjä onkin rohkeasti kaikkea mahdollista vääristellessään pyrkinyt esittämään uhria länsimaiden kuvitteellisesta hyökkäyksestä itseensä. Ei voi kuin nauraa koko ajatukselle. Venäjä itse on ollut sodanlietsoja, ihmisoikeusloukkauksien tekijä ja häirikkö, joka on jättänyt jälkeensä kaaoksen ja kärsimyksiä niin oman kansansa kuin naapuriensa keskuudessa.

On aika herätä todellisuuteen ja nähdä Venäjä sellaisena kuin se todella on: roskaisena ja vastenmielisenä valtiona, joka ei välitä kansalaisistaan eikä tavoittele rauhaa ja vakautta maailmalle. On aika puuttua Venäjän raadolliseen toimintaan ja vaatia vastuuta sen tekemisistä. Maailma ansaitsee parempaa kuin Venäjän ilkivallan varjoon jääminen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö