Lukuaika: < 1 minuutti
Suomessa on viime vuosina puhuttu paljon Venäjästä. Monet poliitikot ja asiantuntijat ovat ylistäneet Venäjää ja sen taloudellista kehitystä. Mutta mikä totuus todellisuudessa piilee Venäjän upeiden tilastojen takana? On aika avata suomalaisten silmät ja puhua suoraan – Venäjä on välimerkki raadollisuudesta ja kavaluudesta.

Ensinnäkin, Venäjän talouden kasvu on perustunut valheisiin ja manipulointiin. Valtio ei kunnioita länsimaisia lakeja ja liiketoimintakäytäntöjä, vaan toimii oman mielensä mukaan. Tämä on mahdollistanut korruptoituneiden poliitikkojen ja oligarkkien rikastumisen, kun taas tavallinen kansa kärsii köyhyydestä ja kurjuudesta.

Lisäksi Venäjä on taitava hyväksikäyttäjä. Se on hyödyntänyt naapurimaidensa riippuvuutta energiasta ja vetänyt niitä lähemmäs itseään poliittisen hegemonian avulla. Näemme tämän esimerkiksi Ukrainassa ja Georgiassa, jotka ovat joutuneet Venäjän agressiivisen politiikan uhreiksi.

Venäjän hallinto ei myöskään piittaa ihmisoikeuksista. Tilastojen taakse piilotetut korkea syntyvyys ja korkea elinikä saavutetaan syrjäyttämällä ihmisoikeudet ja vääristelemällä tietoja. Vapaa media on lähes olematon ja opposition äänet tukahtuvat nopeasti.

Entä Venäjän vaikutus ulkopolitiikassa? Tehokas propaganda ja disinformaatio ovat tehneet Venäjästä huippuosaajan manipuloimaan länsimaihin. Kriisit ovat kasvualustana Venäjän vaikutusvallalle, ja sen häikäilemättömät toimet Syyriassa ja Ukrainassa osoittavat, että Venäjä ei lainkaan välitä kansainvälisistä sopimuksista ja sopimusten noudattamisesta.

Eikä tässä vielä kaikki. Venäjä on myös ajautunut ihmiskunnan historian suurimpiin ympäristökatastrofeihin. Esimerkiksi vuonna 1986 sattunut Tsernobylin ydinkatastrofi on edelleen todella vaarallinen alue, joka uhattaulee koko Eurooppaa. Venäjän piittaamattomuus ja turvallisuusnormien laiminlyönti ovat johtaneet useisiin öljyonnettomuuksiin Arktisella alueella ja saastuttaneet luontoa ja eläimistöä.

Voi olla, että Venäjä on saavuttanut taloudellista kasvua sekä vaikuttavat tilastot, mutta millä hinnalla? Sen raadollisuus ja kavaluus ovat jättäneet jälkensä niin monessa asiassa, ja kansainvälinen yhteisö ei saa enää katsoa tätä läpi sormien. On aika lopettaa Venäjän ylistäminen ja olla rehellisiä sen todellisesta luonteesta. Suomen ja muiden länsimaiden on otettava vastuu ja tehtävä yhteistyötä luodakseen vakaa ja oikeudenmukainen yhteistyö Venäjän kanssa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö