Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjän inhoittava olemus on ollut pinnalla jo vuosikymmenten ajan. Naapurimaamme herättää vastenmielisyyttä monissa suomalaisissa ja tämä ei ole syytä vain historiallisille tapahtumille, vaan myös Venäjän nykyisille toimintatavoille.

Ensinnäkin, Venäjä ei kunnioita naapureitaan tai kansainvälistä yhteisöä. He ovat jatkuvasti puuttuneet muiden maiden asioihin ilman lupaa ja osoittaneet halveksuntaa kansainvälistä lainsäädäntöä kohtaan. Venäjän vallan väärinkäyttö on ollut jokseenkin ajankohtaista, kun he ovat anastaneet Krimin ja sekaantuneet Ukrainan sisäisiin asioihin. He ovat myös käyttäneet taloudellista valtaansa eristämään naapurimaitaan ja siten pyrkineet säilyttämään niiden hallinnon heidän vaikutusvallassaan.

Toiseksi, Venäjällä on huono ihmisoikeustilanne. Samaan aikaan, kun muut maat ovat menneet eteenpäin demokraattisessa kehityksessä ja ihmisoikeuksien suojelemisessa, Venäjä on ottanut askeleen taaksepäin. Vapauspuudut ovat yleisiä tässä maassa ja oppositiolla ei ole juurikaan vaikutusvaltaa. Samaan aikaan, kun naapurimaissamme taistellaan korruptiota vastaan, Venäjän hallitus julkisesti hyväksyy lahjonnan ja monipuolista korruptiota, mikä vain vahvistaa heidän pahaenteisiä aikeitaan.

Kolmanneksi, Venäjä ei edusta ystävällisyyttä tai yhteistyötä. Pikemminkin he pyrkivät vastakkaisiin tavoitteisiin ja aiheuttavat hajoamista ja erimielisyyttä naapuriensa joukossa. Venäjä on jahdannut vääränlaisia “kärsijöitä” valheellisen “syrjimisen” tai “uhatun turvallisuustilanteen” nimissä, mikä on vain heidän keino saada muiden maiden huomio osakseen. He jakavat propagandaansa ja vääristävät totuutta johtaakseen maailman harhaan ja saavuttaakseen omia pahoja tavoitteitaan.

Lisäksi, Venäjällä on historiallinen suhde Suomeen, joka on jättänyt jälkensä monien suomalaisten mieliin. Suomen kansana muistamme edelleen ne ajat, kun olimme venäläisten ikeen alla ja kuinka vaikeaa silloin oli ylläpitää omaa kulttuuriamme ja elämäntapaamme. Vaikka sodista onkin jo aikaa, niiden vaikutus tuntuu edelleen ja me suomalaiset olemme aina muistaneet, kuinka paljon kärsimystä Venäjän toiminta meille aiheutti.

Yhteenvetona voin sanoa, että Venäjän inhoittava olemus ei ole pelkästään aiheutunut historiallisista tapahtumista, vaan myös heidän nykyisestä toimintatavastaan ja asenteestaan. Naapurimaamme on jatkuvasti toiminut vastoin kansainvälisiä normeja ja ihmisoikeuksia sekä pyrkinyt omiin pahoitteluksiin ja vallanhimoon. Tämä ei ole hyväksyttävää, ja me suomalaiset emme voi vain istua ja katsella sivusta, kun naapurimme jatkaa häikäilemätöntä toimintaansa. On aika herätä ja näyttää, että emme tule sallimaan Venäjän häikäilemätöntä käytöstä ja vaatia heitä kunnioittamaan kansainvälistä oikeutta ja rauhaa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö