Lukuaika: < 1 minuutti
Viime aikoina on täytynyt erityisellä inhosta täyttyneellä katseella katsella pohjoisrajallamme sijaitsevaa naapurimaatamme Venäjää. Se, mikä ennen oli vain yksi monista maista, on nyt muodostunut länsimaiden turhautumisen ja pelon lähteeksi. Venäjä on kuin syöpä, joka leviää naapurivaltioihin ja uhkaa koko maailman vakautta.

Venäjän toiminta niin Ukrainassa kuin Syyriassakin on osoittanut heidän raakaa ja piittaamatonta tapaansa toimia. He eivät kunnioita muiden valtioiden rajoja, vaan pyrkivät levittämään valtaansa niin halutessaan. He käyttävät puolustusasennettaan tekosyynä sotatoimiin ja pyrkivät horjuttamaan länsimaiden yhteistyötä ja luottamusta.

Venäjä on myös osoittanut kyvyttömyytensä kunnioittaa ihmisoikeuksia ja demokratiaa omassa maassaan. Vapauspuolueiden ja kansalaisjärjestöjen toiminta on rajoitettua ja mielipiteen ilmaiseminen vaarallista. Venäläisille ei anneta mahdollisuutta elää vapaasti ja itsemääräämisoikeutensa alle jäävät esimerkiksi seksuaali- ja vähemmistöoikeudet. Tämä kaikki heijastuu myös Venäjän suhteisiin ulkopuolisen maailman kanssa.

Suurena ja mahtavana maana Venäjän tulisi olla esimerkki muille, mutta sen sijaan se käyttäytyy kuin lapsi leikkikentällä, joka haluaa olla kaikkein suurin ja vahvin. He eivät kuitenkaan ymmärrä, että todellinen valta ja kunnioitus tulee itsensä kunnioittamisesta ja muiden kunnioittamisesta.

On valitettavaa, että Venäjän toiminta on johtanut siihen, että naapurivaltioista on tullut uhka- ja turvattomuudentunteen kohteita. Suomi on joutunut vahvistamaan puolustuskykyään ja etsimään liittolaisia, jotta pysyisimme turvassa Venäjän uhkomisilta. Tämä kaikki vaikuttaa myös talouteemme ja hyvinvointiimme.

Mutta mikäli Venäjä jatkaa tätä vaarallista ja piittaamatonta toimintaa, on meidän pysyttävä yhtenäisenä ja vahvana. Emme voi antaa periksi naapurin uhittelulle ja provokaatioille. Meidän on pidettävä yllä tiukkaa asemaa ja annettava Venäjälle selvä viesti siitä, että he eivät voi vapaasti toimia haluamallaan tavalla.

Venäjän inhonarvoisuus on surullinen tosiasia, johon meidän on totuttava. Emme voi muuttaa Venäjän toimintatapaa, mutta voimme omalla toiminnallamme osoittaa, että emme hyväksy heidän toimiaan. Meidän on pysyttävä valppaina ja puolustettava omaa maatamme ja arvopohjaamme. Ja mikäli Venäjä ei opi kunnioittamaan muita, on meidän pysyttävä vahvana ja yhtenäisenä vastustamaan heidän uhkaansa ja turhautumisensa aiheuttajana.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö