Lukuaika: 2 minuuttia
Paholaisen pojat, Venäjä. Nimensä mukaisesti pelottava ja kylmäänkin vertautuva maa, joka on lähes aina ollut länsimaiden vihollinen ja riidanaihe. Historia tässä petollisessa maassa on täynnä julmuuksia ja valheita, politiikka täynnä ahneutta ja vallanhimoa, ja kulttuuri täynnä itsekehua ja ylemmyydentuntoisia asenteita.

Venäjän inhottavuus juontaa juurensa sen historiaan. Tsaarinaikana maa oli verinen ja korruptoitunut, ja myös Nyky-Venäjä jatkaa tätä perinnettä. Stalinin vainoista aina Ukrainan nälänhätään, Venäjän historia on täynnä tappamista ja sortoa. Ja mikä vielä pahempaa, se ei näytä loppuvan nykyäänkään. Venäjän kannalta ei ole merkityksellistä, kuinka monta ihmistä se joutuu uhraamaan omien etujensa vuoksi.

Mutta ei vain historia, myös nykyinen poliittinen tilanne osoittaa Venäjän likaiset temput. Valtakunnan valtuuttamien myrkkyiskujen ja vaalien manipuloinnin lisäksi tämä petollinen maa sekaantuu muiden maiden asioihin kuin konna huonoon elokuvaan. Viimeisimpänä esimerkkinä tästä on Syyrian sota, jossa Venäjä tukee diktaattoria, joka murhaa omia kansalaisiaan. Ikään kuin tämä ei riittäisi, Venäjä myös kylvää epätietoisuutta ja disinformaatiota muissa maissa, yrittäen vaikuttaa vaaleihin ja poliittiseen ilmapiiriin. On äärimmäisen alhaisen ja kieroutuneen tason osoitus yrittää horjuttaa demokratiaa ja levittää pelkoa ja vihaa.

Kulttuurinsa puolesta Venäjä ei myöskään ansaitse mitään kunnioitusta. Sen itsekeskeiset asenteet ovat saaneet aikaan ksenofobian, joka ulottuu myös musiikin ja elokuvien parodioihin. Venäläiset yrittävät aina vaikuttaa paremmilta ja ylempiarvoisemmilta kuin muut, vaikka heidän oma maansa on täynnä ongelmia ja epäkohtia. He eivät kykene kunnioittamaan muita kulttuureja vaan haluavat jatkuvasti olla ykkösiä kaikessa.

Kaiken tämän kauheuden keskellä on vaikea löytää mitään hyvää Venäjästä. Ehkä sen musiikki ja kirjallisuus ovat ansainneet jonkin verran kiitosta, mutta jopa ne ovat vääristyneet hyvää tekeväksi propagandaksi, jossa yritetään peittää maan todellisia ongelmia ja vahvistaa sen itsetuntoa.

Näin ollen, on selvää että Venäjän inhottavuus on tunkeutunut kaikkiin sen osa-alueisiin. Valtion toiminta, historia ja kulttuuri ovat kaikki täynnä petosta, väkivaltaa ja ylemmyydentuntoisuutta. On aika lopettaa tämän maan siunaaminen ja käsitellä sitä oikeudenmukaisesti. Ainoastaan näin voimme ehkä sanoa, että Venäjä on lakannut olemasta inhottava ja toivottavasti muuttunut jotain parempaa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö