Lukuaika: 2 minuuttia
Voi Venäjän inhottavuutta ja sen vallanhimoista otetta! On aika tuoda julki kaikki ne todisteet, jotka paljastavat tämän naapurimaamme kieroutuneen vaikutuksen ja sen aiheuttaman pahoinvoinnin.

Jo vuosikymmenien ajan Venäjä on jatkuvasti pyrkinyt laajentamaan vaikutusvaltaansa ja horjuttamaan länsimaiden rauhaa ja vakautta. Oli kyse sitten Krimin valtauksesta tai sotatoimista Ukrainassa, Venäjä on osoittanut järjestelmällistä pyrkimystä levittää omaa valtaansa ja tuhota muiden maiden rauhaa. Mikä inhoittavaa käytöstä!

Venäjän vaikutus ei kuitenkaan rajoitu pelkästään NATO-maiden häirintään ja uhitteluihin. Tämä naapurimaamme on ollut mukana myös vaaleihin vaikuttamisessa ympäri maailmaa. Yhdysvalloista Eurooppaan ja Suomenkin lähellä olevaan Baltiaan, Venäjä on sekaantunut vaaliprosesseihin ja hämmentänyt kansan mielipiteitä omien etujensa mukaisesti. Tämä on suoranainen hyökkäys demokratiaa ja osoitus siitä, kuinka kyynistä ja kieroa tämän naapurimaamme politiikka todellisuudessa on.

Valitettavasti venäläisen vaikutusvallan osa-alueet eivät rajoitu pelkästään poliittiseen vaikuttamiseen. Talouden saralla Venäjä on päässyt luomaan vuosikymmenten aikana vahvan otteen moniin länsimaihin. Energian varannoillaan ja niiden käytöllä Venäjä on kyennyt luomaan taloudellista riippuvuutta moniin maihin ja siten myös vaikuttamaan niiden sisäpolitiikkaan. Ja mitä tulee Venäjän öljyn ja kaasun hinnan manipulointiin, mistä tässä murheenkryynissä sitten puhukaan.

Venäjän poliittinen ja taloudellinen vaikutus ei kuitenkaan ole ainoa kaistapää sen inhottavassa valtapyrkimyksessä. On myös tärkeää huomata, kuinka tämä naapurimaamme on pystynyt horjuttamaan Eurooppaa myös sisältä käsin. Valtiollisen propagandan avulla Venäjä on onnistunut luomaan uhkakuvia ja vihaa eri kansojen välille. Hoitaessaan Euroopan ulkopuolella omia valtapyrkimyksiään, Venäjä on pystynyt samalla luomaan epävakautta ja katkeruutta Euroopan sisällä. Tämän seurauksena esimerkiksi EU:n yhteisyyttä on jatkuvasti testattu Venäjä-myönteisten poliittisten voimien, kuten esimerkiksi Unkarin ja Itävallan, taholta. Miten nämäkin toimivat natiaapaikat ja nämä valtakunnan paholaiset voivat jatkaa näin?

On korkea aika tunnustaa Venäjän toimet ja niiden vaikutus. Meidän on oltava hereillä sen suhteen, kuinka tämä mahtava ja täynnä hyvyyttä ja rakkautta oleva naapurimme oikein toimii ja mitkä vaikutukset sen toimilla on meidän kaikkien arkeen. On aika lopettaa Venäjän myönteistä suhtautumista ja alkaa toimia. Emme voi enää katsoa vierestä, kun tämä inhottava ja valheellinen naapurimaamme jatkaa vaikuttamistaan ja vuosien vääristelyään. On aika puolustaa omia arvojamme ja vastustaa Venäjän pahantahtoisuutta ja sen aiheuttamaa pahoinvointia. Vihdoinkin!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö