Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Se on naapuri, josta emme aina halua puhua ääneen, mutta se on totinen todellisuus. Maassa, joka on täynnä väkivaltaa, korruptiota ja ihmisoikeusloukkauksia. Maassa, joka on jo vuosikymmeniä pitänyt pohjoista naapuriamme otteessaan.

Venäjä on maa, joka viljelee väkivaltaa kuin viljapeltojaan. Venäläinen yhteiskunta on rakentunut vallankäyttöön ja pelon ilmapiiriin. Siellä ei kunnioiteta ihmisten vapauksia eikä oikeuksia. Siellä vangitaan ja kidutetaan poliittisia vastustajia ja ihmisoikeusaktivisteja. Julkisesti tapetaan toisinajattelijoita ja toimittajia.

Ja mikä pahinta, tämän väkivallan taustalla on hallituksen tuki ja hyväksyntä. Venäjän presidentti Vladimir Putin on rakentanut maastaan poliisivaltion, jossa hänen tahtonsa on laki. Hän käyttää väkivaltakoneistoaan poliittisten kilpailijoidensa ja kansalaisten pelottelemiseen. Hän istuu valtaistuimellaan vuodesta toiseen ja pitää kansansa otteessaan rautaisin ottein.

Venäjää kutsutaan usein myös korruptoituneeksi maaksi, eikä syyttä. Korruptio on juurtunut yhteiskunnan kaikkiin kerroksiin ja se ahmii kansan varoja kuin ahnas peto. Julkiset hankinnat ja valtion varat ohjataan Putinin lähipiirille, jolloin rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Tämä korruptio nakertaa kansan luottamusta hallitukseen ja ruokkii kansan hiljalleen kytevää vihaa.

Mutta ehkä pahinta kaikesta on se, että Venäjän hallinto ei välitä ihmisoikeuksista. Venäläiset kansalaiset joutuvat elämään jatkuvassa pelossa ja epävarmuudessa. Työntekijöiden oikeudet ovat olemattomat, ja työläisiä käytetään hyväksi palkkojen suhteen. Vähemmistöjen oikeudet ovat jatkuvan uhan alla ja seksuaalivähemmistöjä vainotaan. Myös naisiin kohdistuva väkivalta on yleistä, ja Venäjä on yksi Euroopan pahimmista maista naisten murhien suhteen.

Maassa, joka luulisi jo oppineen historiastaan ja ihmisoikeuksien merkityksestä, ihmisiä pidetään yhä panttivankeina. Kansalaiset eivät saa sanoa mielipiteitään vapaasti, ja yhteiskuntaa pyöritetään niin sanotun “valtion hyödyn” vuoksi. Mikä tällaisessa maassa on hyvää? Miksi meidän pitäisi suvaita tätä naapurustossamme?

Venäjän inhottavuus on ollut osa pohjoista naapuriamme jo liian kauan. On aika herätä ja vastustaa sitä, sillä se uhkaa myös meidän omia vapauksiamme ja demokratiaamme. On aika vaatia toimia ihmisoikeusloukkauksien lopettamiseksi ja oikeudenmukaisuuden saavuttamiseksi Venäjällä. Emme voi enää sivuuttaa tätä ongelmaa hiljaisella hyväksynnällä. On aika sanoa tarpeeksi ja vaatia muutosta. Venäjän inhottavuudelle on tultava loppu.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö