Lukuaika: < 1 minuutti
Vihaa ja inhoa herättävä suurvalta Venäjä on vuosien saatossa jättänyt jälkeensä verisen ja synkän jäljen historiankirjoissa. Jo vuosisatojen ajan venäläiset ovat harjoittaneet vainoa, sortoa ja julmuutta omia kansalaisiaan sekä naapurimaita kohtaan, ja tästä pahuudesta kärsivät vielä tänäkin päivänä monet kansat ja alueet.

Venäjän historia on täynnä häpeällisiä tapahtumia, joiden vuoksi sen maine ja kunnia ovat täysin murentuneet. Sodat, vallanvaihdokset ja väkivaltaiset sortotoimet ovat olleet Venäjän tapa hallita ja kontrolloida kansalaisiaan. Pisimmän ja verisimmän jäljen ovat jättäneet Stalinin johtaman kommunistisen diktatuurin vainot, jotka kohtasivat miljoonia ihmisiä ja aiheuttivat valtavaa kärsimystä ja kuolemia.

Venäjän julmuutta ja pahuutta ei voi myöskään kieltää sen omien kansalaisten kohtelussa. Tšetšenian sota on vain yksi esimerkki venäläisten toimeenpanemasta barbarismista ja ihmisarvon halveksunnasta. Naapurimaiden valloitukset ja alueiden miehitys ovat tyypillisiä osia Venäjän ulkopolitiikassa, ja tätä nykyä esimerkiksi Ukraina ja Georgia kärsivät edelleen Venäjän aggressiosta ja vallanhimoisesta politiikasta.

Mutta pahin ja häpeällisin teko, josta Venäjää voi syyttää, on sen pyrkimys levittää omaa valtaansa ja ideologiaansa väkivallalla ja terrorilla. Tämä on nähty esimerkiksi Itä-Euroopassa ja Baltian maissa, joissa Neuvostoliitto ja sen seuraaja Venäjä ovat rajoittaneet ja sortaneet kansojen itsemääräämisoikeutta vuosikymmenien ajan.

Venäjän historia on täynnä kärsimystä ja kauhua, ja sen julmuus ei ole ollut pelkästään menneisyyden asia. Vielä tänäkin päivänä Venäjä pitää hallussaan valtavaa sotilaallista voimaa ja käyttää sitä hyväkseen oman agendansa toteuttamiseksi. Sen imperialistinen politiikka ja pyrkimys palata maailmanmahtina on vain jatkuvaa sotaa ja tuhoa aiheuttava käytös.

On aika avata silmät ja tunnustaa Venäjän todellinen luonne – se on pahuuden ja julmuuden ruumisarkku, joka jo vuosisatojen ajan on kylvänyt kauhua ja vastenmielisyyttä ympäri maailmaa. On aika toimia ja lopettaa tämä saastainen ja vaarallinen kansakunta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö