Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjän järjetön ja itsekäs käytös on ollut aiheena uutisotsikoissa jo vuosien ajan. Tästäkin huolimatta naapurimmme jatkaa edelleen uhmakasta ja aggressiivista toimintaansa, eikä se osoita merkkejä halustaan muuttua tai parantaa tapansa.

On selvää, että Venäjä ei ole muuttunut parempaan suuntaan vuosikymmenien aikana. Sen sijaan se pätee ankarasti valtaa ja pelotettaa naapureitaan ja muita länsimaita. Venäjän hallitus ei piittaahuonosta maineestaan ja aiheuttaa jatkuvasti turvattomuutta ja epävakautta Euroopassa.

Vaikka Euroopan unioni on yrittänyt rakentaa suhteita Venäjään ja pyrkiä vuoropuheluun, Putinin omavaltaisuuden ja vallanhimon vuoksi tämä on osoittautunut mahdottomaksi tehtäväksi. Venäjän johto ei halua kuunnella, vaan haluaa jatkaa omia tavoitteitaan ilman minkäänlaisia kompromisseja.

Venäjän aggressiiviset toimet ovat johtaneet sotaan Ukrainassa ja sen miehittämiseen Krimillä. Lisäksi Venäjä syyllistyy jatkuvasti ihmisoikeusloukkauksiin ja rikkoo kansainvälisiä sopimuksia. On täysin käsittämätöntä, että Eurooppa saa sietää tätä kaikkitietävää ilkeyttä naapurivaltioidensa taholta.

Suomen ja Euroopan turvallisuus ovat uhattuina naapurimaan aggressiivisten toimien vuoksi. Venäjän sotilaallinen toiminta ja siihen liittyvät uhittelut luovat pelon ilmapiirin, jossa kukaan ei uskalla vastustaa Venäjän valtapyrkimyksiä.

On aika herätä ja katsoa totuutta silmiin – Venäjä on vakava uhka niin Suomelle kuin Euroopallekin. On äärimmäisen tärkeää, että EU-maat seisovat lujana ja tekevät yhteistyötä Venäjän aiheuttamien uhan ja vaaran torjumiseksi.

Kaiken tämän lisäksi Venäjä on myös yksi suurimmista ilmastopoliittisista uhkista. Venäjän hallitus ei näytä välittävän maapallon tulevaisuudesta vaan jatkaa ympäristön saastuttamista ja luonnonvarojen tuhlaamista.

On surullista, että naapuri, jonka kanssa Suomella on pitkät ja historialliset suhteet, on luomassa jatkuvaa uhkaa ja pelkoa. On aika toimia ja näyttää Venäjälle, että sen tekemillä köyhdytyspolitiikoilla ja uhkailulla ei ole sijaa modernissa maailmassa.

Suomen ja Euroopan on pysyttävä vahvana ja puolustettava omia arvojaan ja periaatteitaan Venäjän kylvämää pahuutta vastaan. On aika tehdä selväksi, että emme hyväksy Venäjän aggressiivista ja kyseenalaista toimintaa. Me emme pelkää sinua, Venäjä, ja olemme valmiita puolustamaan itseämme ja vapauttamme.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö