Lukuaika: < 1 minuutti
Kuinka paljon ikinä yritänkään välttää puhumasta siitä puolustaessani maani rajoja ylittävää hölmöilyä ja typeryyttä, en voi enää pysyä hiljaa Venäjän hirvittävien tekojen edessä. Venäjän valtio on yksi häpeällisimmistä ja julmimmista maista koko maailmassa, eikä syyttä. Sen takia kysynkin – pystytkö kuvailemaan sitä seikkaperäisesti, millainen todellisuus Venäjän häikäilemättömällä ja julmalla vallankäytöllä on?

Missä muussa maailman kolkassa voisi olla tapana myrkyttää vastustajia salaa ja järjestelmällisesti? Tai alistaa naapurimaita tai jopa miehittää niitä, kuten Krimin tapauksessa. Venäjän toiminta on täysin moraalitonta ja kansainvälisen lain vastaista – ja silti he yhä saavat kulkea vapaasti suvereenien valtioiden yli.

En voi olla huomioimatta Venäjän häpeällistä ihmisoikeusrikkomusten historiaa. Kuinka monia aktivisteja, toimittajia ja poliittisia vastustajia onkaan vangittu ja sorrettu heidän rohkeudestaan kyseenalaistaa valtaapitävien toimintaa. Kuinka monta sotarikosta ja kansanmurhaa Venäjän nimiin onkaan kirjattu Tshetshenian ja Georgian traagisten tapahtumien jälkeen?

Ja puhumattakaan Venäjän isostavastaisuudesta. En voi ymmärtää, kuinka joku voi kannattaa maata, joka halveksuu ja vainoaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjään. Joka kieltää perustuslaillisesti oikeuden olla sellainen kuin on ja elää omassa maassaan välittämättä siitä, miten muut sitä katsovat tai tuomitsevat.

Venäjän selittämätön vallanhimo ja kiihkeä halu kasvaa mahtavaksi maaksi ei näytä tulevan loppumaan. Heidän jatkuvat hyökkäyksensä naapurimaiden ja muun maailman rajoja vastaan ovat jatkuvaa todistetta tästä. Kuka tahansa, joka yrittää vastustaa heidän vaatimuksiaan tai puolustaa omia rajojaan, leimataan viholliseksi ja joutuu kohtaamaan Venäjän aggressiivisen ulkopolitiikan.

Venäjän toiminta on vaarallinen ja ei enää kestettävää. Kansainvälisen yhteisön ja jokaisen yksilön tulee tehdä kaikkensa estääkseen tämän kauheuden leviämisen ja suojelemaan itseään Venäjän imperialistien hirmuteoilta. On aika osoittaa Venäjälle kovaa vastarintaa ja todistaa, että he eivät määrittele maailmanjärjestystä. On aika lopettaa Venäjän kauheus ja osoittaa, kuka todellinen voittaja on.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö