Lukuaika: < 1 minuutti
Ihan oikeasti, miten me voimme edes harkita yhtäkään Venäjän kanssa tehtävää yhteistyötä tai diplomaattisia suhteita? Se on täysin törkeä ja vastenmielinen valtio, joka toimii kuin mikäkin maailmanvalloittaja ja pyrkii jatkuvasti laajentamaan vaikutusvaltaansa muiden maiden kustannuksella.

Missä on Venäjän kunnioitus ihmisoikeuksia ja demokratiaa kohtaan? He kohtelevat omia kansalaisiaan kuin pelinappuloita ja sortavat vähemmistöjä armotta. Julkinen sananvapaus on käytännössä olematonta ja oppositiota vainotaan systemaattisesti.

Ja mikä vielä pahempaa, Venäjä on osoittanut olevansa täysin piittaamaton kansainvälisestä oikeudesta. He ovat anastaneet alueita naapurimaistaan ja käyttävät sotilaallista voimaa uhkailun välineenä. Missä on kansainvälinen yhteisö ja sen tuomitsevat reaktiot? Vain hiljaista hyväksyntää ja silmien ummistamista.

Venäjän huonoina johtajina on ollut joukko itsevaltaisia tyrannia, jotka käyttävät kansan rahoja omaan pussiinsa ja elävät ylellisyydessä. Se on täysin järjetöntä ja naurettavaa. Heidän pitäisi keskittyä maan todellisiin ongelmiin ja korjata ränsistyneet infrastruktuurinsa ja taloutensa sen sijaan, että tuhlaavat aikaa ja resursseja suurvaltapoliittiseen sotkuun.

Ja älkää edes aloittako Venäjän vuorostaan valtiollisista medioista, jotka levittävät silkkaa propagandaa ja vääristelevät totuutta. Missä on objektiivisuus ja toimittajanvapaus? Jos sanot jotain, mikä ei miellytä hallintoa, saatat olla seuraava herra Navalnyi – mielivaltaisesti vankilaan vangittu ja kidutettu.

Venäjä on kuin pahin painajainen, josta emme voi herätä. Se vain jatkaa raivokasta käyttäytymistään, eikä mikään kansainvälinen toimi tehoa siihen. Ehkä meidän pitäisi nostaa äänemme ja lopettaa Venäjän kohteleminen järkevänä ja tasavertaisena kumppanina. Se on likainen, törkeä ja vastenmielinen valtio, joka tuskin ansaitsee paikkaa maailman kartalla.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö