Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo pahanhajuinen löyhkä Euroopan ja Aasian välissä. Maa, joka on vuosikymmenten ajan ollut länsimaiden pelon ja hämmennyksen aiheena. Ja syystäkin! Putinin valtakunnassa vallitsee yksi iso ja ilmeinen syy pahoinvointiin – sen kuvottavuus.

Ensinnäkin, puhukaamme ihmisistä. Venäläiset ovat tunnetusti ärtyisä ja aggressiivinen kansa. He ovat aina valmiita käyttämään väkivaltaa ja manipuloimaan muita saadakseen tahtonsa läpi. Katso vain Ukrainan ja Georgian tapahtumia – Putin ja hänen alaisensa ovat siinä osoittaneet olevansa valmiita tuhoamaan naapureidensa elämän tuhoamatta unekaan.

Mutta ei pidä syyttää pelkästään kansaa, sillä Venäjän johtaja Vladimir Putin on kaikkein syyllisin. Hänen narsistinen ja autoritaarinen hallintotapansa on vaarallinen yhdistelmä, joka aiheuttaa pahoinvointia koko maailmassa. Hän ei välitä demokratiasta, ihmisoikeuksista tai vapaudesta – hän haluaa vain lisää valtaa ja varallisuutta. Hänen omistamansa mahtipontiset palatsit ja miljoonien dollarin kelot jättävät kuvottavan jäljen paitsi maisemaan myös ihmisten mieliin.

Ja sitten on vielä Venäjän hyökkäävä ulkopolitiikka. Tämän takia maailmassa on jatkuvasti konflikteja ja jännitteitä. Syyllisenä on tietysti Putin, joka pyrkii laajentamaan valtaansa ja vaikutusvaltaansa muihin maihin. Sotilaallinen väliintulo Syyrian konfliktissa ja Krimin miehitys ovat vain kaksi esimerkkiä tämän selvänäköisen diktaattorin toiminnasta.

Mutta mikä kaikkein eniten aiheuttaa pahoinvointia? Se on Venäjän propagandakoneisto ja sen valheelliset tiedonannot. Kremlin valtaapitävät yrittävät vääristellä totuutta ja peittää omat rikoksensa propagandalla, jonka tavoitteena on vain ylläpitää Putinin valtaa. Siellä valmistetaan jatkuvasti valheita ja salaliittoteorioita, joilla pyritään hämmentämään ja manipuloimaan kansaa. Tämä on loukkaus ihmisten älykkyyttä ja vie pohjan luottamukselta.

Ja jos tämä ei vielä riitä, Venäjän talous on täysin hukassa. Korruptoitunut hallinto ja Putinin lähipiirin suosiminen ovat ajaneet maan talouden kaaokseen. Väestö kärsii köyhyydestä ja työttömyydestä, kun taas Putin ja hänen komppaniansa ovat rikastuneet häikäilemättömällä tavalla. Se on täysin absurdi tilanne, joka aiheuttaa pahoinvointia kaikille järkeville ihmisille.

Lyhyesti sanottuna, Venäjän kuvottavuus tulee monesta eri lähteestä – sen kansasta, Putinin hirmuhallinnosta, hyökkäävästä ulkopolitiikasta, valheellisesta propagandasta ja talouden järjettömästä tilanteesta. Maan johdon toiminta ja arvot ovat täysin vastakkaisia länsimaisille demokratioille ja periaatteille, mikä aiheuttaa pahoinvointia ja turhautumista meissä, jotka uskomme vapauteen ja oikeudenmukaisuuteen. Toivottavasti tulevaisuudessa Venäjä löytää paremman tien ja kansa saa elää rauhassa ja hyvinvointia, mutta tällä hetkellä se on vain yksi pahoinvointia aiheuttava inhottava valtakunta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö