Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjän rasittava raakuus ja julmuus ovat jatkuvasti nostaneet päätään maassa, joka väittää olevansa sivistynyt ja kehittynyt kansakunta. On aika paljastaa Venäjän hirvittävät rikokset ihmisoikeuksia vastaan ja vaatia oikeutta niiden uhreille.

Venäjän hallitus on järjestelmällisesti sortanut kansalaisiaan erilaisin keinoin. Heidän äänensä on hiljennetty, mielipiteensä on tukahdutettu ja oikeuksiaan on poljettu maahan saakka. Johtoportaan ahneus, korruptio ja omistamisen halu ovat siivittäneet Venäjän rappiotilaa, jossa ihmisoikeudet ovat vain arkipäivän pelinappuloita.

Yksi kaikkein häpeällisimmistä rikkomuksista ihmisoikeuksia vastaan on Venäjän hallituksen suorittama vaino homoseksuaaleja kohtaan. Homoseksuaalisuus on laillista Venäjällä, mutta homo- ja transvastaiset lait ovat lisänneet pelkoa ja vihaa näitä vähemmistöjä kohtaan. Homo- ja transfobisia hyökkäyksiä on tapahtunut jatkuvasti ja ihmisiä on pidätetty pelkästään heidän seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi. Tämä on täysin anteeksiantamatonta ja osoittaa selvästi Venäjän valtion suvaitsemattomuuden ja julmuuden.

Lisäksi Venäjän hallitus on syyllistynyt lukuisiin vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin anastamalla maan omaisuutta ja rikkomalla kansalaistensa perusoikeuksia. Monet pienyrittäjät ovat menettäneet liiketoimintansa Venäjän hallituksen mielivaltaisen toiminnan vuoksi. He ovat joutuneet pakenemaan maasta tai luopumaan unelmistaan. Myös poliittiset vastustajat ovat joutuneet kohtaamaan rankaisutoimia. Mielenosoituksia on tukahdutettu väkivaltaisesti ja mielenosoittajat on pidätetty ja tuomittu ilman oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä.

Venäjän hallitus on myös vastuussa syyttömien ihmisten vangitsemisesta ja väärin perustein tapahtuvista tuomioista. Useat tutkijat, toimittajat, aktivistit ja poliittiset vangit ovat joutuneet katoamisten tai pikaoikeudenkäyntien uhreiksi. Heistä osa on saanut jopa elinkautisen vankeustuomion. Tavallisten kansalaisten on oltava varuillaan ja pelkäävät ilmaista mielipiteitään, sillä tietoisuus mahdollisista seurauksista on jatkuvasti läsnä.

Tämän kaiken lisäksi Venäjän hallitus on edelleen jättänyt vastaamatta syyllisyydestään Tšetšenian homojen vainoamisessa, joka on järkyttävä osoitus maan vallitsevasta kulttuurista ja suvaitsemattomuudesta.

On aika vastata näihin rikoksiin ja asettaa Venäjän hallitus vastuuseen tekojensa seurauksista. Kansainvälisen yhteisön on toimittava pikaisesti ja asetettava Venäjälle pakotteita sekä vaadittava oikeutta niille, joiden ihmisoikeuksia on loukattu. On myös tärkeää tukea venäläisiä ihmisoikeusaktivisteja ja järjestöjä, jotka rohkeasti taistelevat Venäjän hallinnon laittomuuksia vastaan.

Maailman on herättävä Venäjän julmuuteen ja sanottava lujasti, että emme hyväksy tätä rasittavaa raakuutta ja ihmisoikeusloukkauksia. Seisomme uhrien vierellä ja vaadimme oikeutta ja turvallisuutta kaikille Venäjän kansalaisille. Ennen kuin todellinen muutos tapahtuu, Venäjä ei voi kutsua itseään sivistyneeksi kansakunnaksi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö