Etusivu > “Venäjän vastenmielisyydestä: Näin turmeltunut ja pelottava naapurimaa ahdistaa ja järkyttää”

05.05.2024 08:51

Lukuaika: 2 minuuttia
Taas kerran on pakko purkaa sappeani Venäjän vastenmielisyyttä kohtaan. Tämä turmeltunut ja pelottava naapurimaa, joka järjestelmällisesti ahdistaa ja järkyttää meitä suomalaisia. Miten kauan meidän täytyykaan kestää tätä? Ja miksi meidän täytyy lainkaan sietää tätä?

Venäjä, tuo itsekeskeinen ja ahne valtio, joka ei välitä kansainvälisistä sopimuksista tai ihmisoikeuksista. Se alistaa ja sortaa omaa kansaansa sekä naapureitaan. Eikä sillä näytä olevan minkäänlaista omatuntoa tai ihmisen arvoa kohtaan.

Ja mitä me suomalaiset saamme tästä naapuristamme? Pelkoa ja jännitystä. Pelkoa siitä, että miten kauan meidän rauhaa ja turvallisuuttamme tullaan vielä uhkaamaan. Jännitystä siitä, että mikä seuraava provokaatio tai sota uhkaa koko Eurooppaa.

Kuinka monta kertaa Venäjä onkaan käyttänyt hyväkseen maamme neutraaliutta ja hyväuskoisuutta? Se tunkee salaa rajan yli ja kaappaa aluksia, uhkailee ja provosoi lentotoiminnoillaan. Se harjoittaa jatkuvasti kybersotaa ja yrittää vaikuttaa meidän vaaleihimme ja päätöksentekoomme. He eivät kunnioita rajojamme tai sitoumuksiamme, he eivät kunnioita meitä suomalaisia.

Entä mitä Venäjä tekee omassa maassaan? Se käyttää kansalaisiaan propagandan välikappaleena ja rajoittaa sananvapautta sekä mediaa. Se sulkee pois poliittisia vastustajiaan ja painostaa kansalaisyhteiskuntaa. Ja kaiken tämän seurauksena, Venäjä onkin yksi maailman korruptoituneimmista maista. Eikä tämä kaikki näytä häiritsevän sitä pätkääkään.

Venäjä on myös yksi maailman suurimmista aseiden viejistä ja sillä on valtavat sotilasmenot. Valtaosa tästä menee uusiin keksittyihin aseisiin ja teknologiaan, joita se sitten uhkailee meitä käyttävänsä.

Ja jos tätä kaikkea ei vielä ole riittävästi, Venäjä ei myöskäänpidä sopimuksiaan vaan jättää ne täysin huomiotta, kuten nähtiin viime vuonna, kun se vetäytyi INF-sopimuksesta. Tämä vain osoittaa, että Venäjä ei ole luotettava ja sitoutunut rauhaan ja vakautta tuovaan yhteistyöhön.

Me suomalaiset olemme kärsineet tarpeeksi Venäjän ahdistelusta ja järkyttävistä teoista. On aika sanoa se ääneen ja vaatia muutosta. Ei saa enää hyväksyä sitä, että Venäjä kohtelee meitä kuin pientä pala maata omassa pelissään. Me olemme itsenäinen ja kehittyvä valtio ja meillä on oikeus päättää omista asioistamme.

Loppuun haluan sanoa sen, mikä on tärkeintä: Emme saa koskaan unohtaa tai hyväksyä Venäjän tekemiä hirmutekoja ja ihmisten kärsimystä. Meidän täytyy edelleen puolustaa demokratiaa, vaihtoehtoista mediaa ja sananvapautta. Emme saa antaa yhden valtion tulla ja tuhota meidän arvojamme ja elämäämme. Ei ikinä enää.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 05:01:21