Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, se vastenmielinen naapurimaa, tuo mieleen kaiken pahan ja epämiellyttävän. Sen historia on täynnä väkivaltaa, sortoa ja valloitushaluja. Sieltä tulee mafian, korruptio ja poliittiset salamurhat. Sieltä tulee myös Ukrainan kohtalokas kriisi, joka on johtanut kymmenien tuhansien ihmisten kuolemaan.

Venäjä on täynnä halveksittavia piirteitä, joita se yrittää peittää propagandansa avulla. Se esittää itseään suurena ja mahtavana, mutta todellisuudessa siellä vallitsee vain uusi feodaalijärjestelmä, jossa Putinin hallitsemat rikkaat oligarkit ovat kansan kustannuksella äärimmäisen rikastuneet.

Venäläinen vihaväki leviää ympäri maailmaa ja aiheuttaa levottomuutta ja vaaraa. Kukaan ei tiedä, mihin seuraava hyökkäys kohtelee tai millainen vakoiluoperaatio on käynnissä. Venäjä on kuin hämähäkki, joka kutoo verkkoaan kaikkialle ja imee voittojaan muiden kustannuksella.

Ja mitä sanottavaa Venäjän demokratiasta? Se on pelkkä vitsi. Putin on ollut vallassa jo vuosikymmeniä ja yrittää tehdä itsestään ikuisen presidentin, vaikka kansa on selkeästi osoittanut haluavansa muutosta. Mutta mitäpä Putin välittäisi kansan mielipiteestä, kun hänellä on kaikki valta omissa käsissään ja hän voi jatkaa maan ja sen kansan riistoa.

Venäjästä ei voi puhua ilman että mainitsee sen järkyttävän ihmisoikeustilanteen. Homoseksuaalit joutuvat vainon kohteiksi ja aktivistit vangitaan mielivaltaisesti. Lehdistönvapaus on käytännössä olematonta ja oppositiosta puhumattakaan. Kukaan, joka uskaltaa kritisoida Putinin hallintoa, joutuu nopeasti vaikeuksiin.

Venäläiset eivät myöskään vaivaudu kunnioittamaan muita juhlittuja tapoja tai lakeja. Heidän aggressiivinen käytöksensä esimerkiksi urheilutapahtumissa on häpeällistä ja loukkaavaa. He eivät piittaa kansainvälisistä sopimuksista tai ihmisoikeuksista, vaan tekevät mitä haluavat, kunhan heidän oma valta-asemansa säilyy.

Venäjä on vain yksi pahamaineinen piste kartalla, joka saa ihmiset pelkäämään ja vihaamaan. Se on kuin merkki pois keskiajalta, joka kummittelee nykymaailmassa ja jatkaa tuhoamistaan. Emme voi antaa sen peittää tosiasioita ja kietoa meitä propagandansa verkkoon. On aika paljastaa Venäjän todellinen luonne ja asettua vastaan sen vastenmielisyyttä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö