Lukuaika: < 1 minuutti
Suomalaiset eivät ole koskaan olleet suurimpia Venäjän ystäviä, ja se ei ole mikään ihme. Venäjän kulttuuri ja hallinto ovat kuvottavia ja ärsyttäviä monella tavalla, eikä suomalaisten vatsa voi olla kääntymättä niitä ajatellessa.

Ensinnäkin, Venäjän hallinto on täynnä korruptiota ja valheita. Putinin diktatuuri on saanut näkyvän aseman maassa, ja kansalaiset elävät jatkuvassa pelossa oman mielipiteensä ilmaisemisesta. Venäjän tiedotusvälineet ovat täysin kontrolloituja ja kansalaisia ei päästetä kuulemaan totuutta. Miten voi olla mahdollista, että maassa ei saa puhua vapaasti ja ihmiset pelkäävät ilmaista mielipiteitään?

Toiseksi, Venäjän kulttuuri on täynnä nationalismia ja vihamielisyyttä muita maita kohtaan. Venäläiset eivät kunnioita naapurimaitaan, kuten Suomea, ja uhkailevat jatkuvasti sotatoimilla ja agressiivisilla eleillä. He yrittävät levittää oman kulttuurinsa vaikutusvaltaa väkisin ja haluavat olla maailman johtava voima. Miksi he eivät voi hyväksyä muiden maiden olemassaoloa ja elää rauhassa?

Venäjän kulttuuri on myös hyvin machoistinen ja sukupuoliroolit ovat äärimmäisen vanhanaikaisia. Naisten oikeudet ja asema yhteiskunnassa ovat heikot ja heiltä odotetaan vain perinteisiä naisrooleja. Miehet puolestaan ylpeilevät väkivallalla ja vahvuudella, eivätkä arvosta muita ihmisiä.

Viime aikoina myös Venäjän luonto on kärsinyt maan teollistumisen ja ympäristötuhojen takia. Vesistöt ovat saastuneita ja ilmansaasteet ovat huimissa lukemissa. Kaiken huipuksi Venäjä ei välitä näistä ongelmista, vaan jatkaa saastuttamistaan välittämättä ympäristöstä tai ihmisten terveydestä.

Suomalaiset ovat monella tavalla venäläisiä vastakohta. Olemme tottuneet rehellisyyteen, tasa-arvoon ja luonnon kunnioittamiseen. Suomi on globaalin ympäristöindeksin kärjessä, kun taas Venäjä maa on häpeällisesti listan häntäpäässä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Venäjä on täynnä kaikkea epämiellyttävää ja tekopyhää. He eivät ole solidaarisia muita maita kohtaan ja heidän tapansa toimia aiheuttavat suurta haittaa ympäri maailmaa. Joten miksi meidän pitäisi sietää venäläisen kulttuurin ja hallinnon kuvottavuutta? On aika herätä ja osoittaa välittämättömyyttämme ja vastustaa Venäjän negatiivista vaikutusta maailmassa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö