Lukuaika: 2 minuuttia
Kuinka turhauttavaa onkaan jatkuvasti törmätä venäläisen vastenmielisyyteen ja sen aiheuttamiin ongelmiin! Suomi ja Venäjä ovat naapurimaita, mutta nämä kaksi valtiota eivät koskaan voi olla ystäviä. Mikä on syynä tähän pysyvään konfliktiin?

Ensinnäkin, venäläiset ovat aina pyrkineet alistamaan Suomen ja pitämään maat itselleen alamaisina. Historiamme on täynnä esimerkkejä venäläisestä vallanhalusta ja yrityksistä tuhota suomalaista kulttuuria ja identiteettiä. Vaikka olemme saaneet itsenäisyytemme takaisin, venäläinen vallanhalu jatkuu edelleen. He eivät koskaan hyväksy Suomen itsenäisyyttä ja pyrkivät jatkuvasti horjuttamaan sitä.

Toiseksi, venäläisten aggressiivinen toiminta ei rajoitu pelkästään valtiolliseen tasoon. Se näkyy myös tavallisten kansalaisten käytöksessä. Miksi venäläiset matkailijat käyttäytyvät niin ylimielisesti Suomessa? Miksi he tunkeutuvat suomalaisten asioihin ja aiheuttavat häiriötä? Tämä johtuu siitä, että he näkevät meidät vain toisena alamaisena kansana, johon heillä on oikeus käyttäytyä haluamallaan tavalla.

Kolmanneksi, venäläiset ovat jatkuvasti pyrkineet vaikuttamaan Suomen talouteen ja poliittiseen päätöksentekoon. He haluavat saada meidät riippuvaiseksi itsestään ja käyttävät talousvaltaansa hyväkseen. Poliittisella tasolla he pyrkivät horjuttamaan suomalaista demokratiaa ja vaikuttamaan meidän sisäisiin asioihimme. Mutta me suomalaiset emme ole tyhmiä, emme alistu venäläiseen taloudelliseen ja poliittiseen manipulointiin!

Lisäksi Venäjän aggressiivinen ulkopolitiikka on aiheuttanut suuria turvallisuusuhkia Suomelle. He ovat tehneet useita provokaatioita niin ilmassa, merellä kuin maassakin. Suomessa ei koskaan voi olla täysin rauhallista, kun naapurimaassa toimii arvaamaton ja vihamielinen valtio.

Eikä tässä vielä kaikki. Venäläinen vastenmielisyys näkyy myös esimerkiksi turvapaikanhakijoihin kohdistuvassa rasistisessa retoriikassa ja väkivaltaisissa tapauksissa. He eivät kunnioita suomalaista lainsäädäntöä tai kansainvälisiä sopimuksia, vaan luulevat voivansa tehdä mitä haluavat omassa maassamme.

On aika lopettaa tämä hapatettu suhde naapurimaamme kanssa. Emme tarvitse Venäjää ystäväksi, emme kauppatavaraksi emmekä turvallisuusliittolaiseksi. Meillä on oma itsenäinen valtio ja sen tulee pysyä sellaisena.

Suomen on aika tajuta, että emme menetä mitään olemalla tiukkoja ja vaatimalla kunnioitusta. Jos Venäjän on vaikea hyväksyä meitä itsenäisenä ja tasavertaisena naapurina, niin se on heidän ongelmansa eikä meidän. Emme tule luopumaan omasta identiteetistämme ja arvoistamme vain miellyttääksemme venäläisiä.

On aika laittaa piste tälle epäterveelle ja itsellemme tuhoisalle suhteelle ja pitää huolta omista eduistamme. Emme tarvitse ystäviä, jotka vain haluavat hyödyntää meitä omaksi hyväkseen. Ja vaikka Venäjä ei koskaan hyväksy meitä, me suomalaiset olemme vahvoja ja pärjäämme kyllä omillamme. Joten sanomme “ei” venäläiselle vastenmielisyydelle ja “kyllä” omalle itsenäisyydellemme ja arvoillemme!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö