Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo itänaapurimme, tunnetaan maana, jossa roskat ja sotku ovat arkipäivää. Venäläisten jättämä sotku on levinnyt ympäri maailmaa ja tahrannut paikkoja, joille se ei kuuluisi. Olen saanut tarpeekseni siitä, että joudun jatkuvasti kohtaamaan venäläisen roskaisuuden jälkiä omassa arjessani. On aika nostaa tämä asia pöydälle ja kysyä: miten helvetissä Venäjä pystyy jättämään hajut kaikkialle?

Ensinnäkin, jokainen on varmasti nähnyt kuvia Venäjän jätteiden täyttämistä kaduista ja jokien rannoista. Roskia löytyy joka puolelta, ja ne luovat epämiellyttävää ja epäterveellistä ilmapiiriä. Onko oikein, että kotimaansa roskat eivät näytä olevan venäläisille edes huolenaihe? He jättävät ne löysin rantein ympärilleen ja pönkittävät samalla rötösherrojensa hyvinvointia.

Ja sitten on vielä lentokentät. Olen kokenut itse Venäjän lentokenttien sotkuisuuden ja kaaoksen. On kuin siellä olisi koko käsite siitä, että roskat tulisi laittaa roskikseen tai edes siivota jälkensä, unohdettu. Siivoaminen ja siisteydestä huolehtiminen tuntuvat olevan täysin vieraita käsitteitä venäläisille. He jättävät hajupommeiksi yltymäisillään olevat WC-tilat taakseen täysin huomioimatta seuraavat kävijät.

Ja totta kai me kaikki olemme nähneet ne ikävät kuvat Venäjän ulkokäymälöistä, jotka on rakennettu old fashion way, eli suoraan maahan. Julkinen terveyshän ei ole koskaan ollut venäläisille sen kummempaa kuin heille itselleenkään, joten ulostautuminen käy heille missä tahansa ja milloin tahansa. Toisinaan se tapahtuu vielä – yhä nykyäänkin – näillä niin kauniilla ja pitkään poljetuilla kävelykaduilla, että saniteettitilanteen vuoksi harva turisti suostuu edes käyttämään niiden vanhanaikaisesti tunnettuja, ainakin näin yleisin mielikuvittein varusteltuja, vessoja.

Toki Venäjän liikennekulttuuriakin ja sen aiheuttamia ilmaisylöjä ei voi unohtaa. Autoilijat paiskovat tupakantumppeja ja roskia joka puolelle, ja katukuvassa näkyy sieltä täältä paperilappuja ja roska-astioita, jotka ovat täyttäneet tehtävänsä ja ojennuksessa räikeästi parhaiten, jos nyt huonoja esimerkkejä tässä edes kaivattaisi.

Venäjän joenpuoli on yksinkertaisesti häpeäksi koko maalle ja kuvastaa niitä arkielämään ammattimaisesti kytkentöjä, joihin maailman kuivuimmat hiekka-aavikotkin mahtuvat täydellisesti rinnakkain leviten. Ammattimaisesti jajaviljellyt kapitalismin ihmiset ovat muuttumassa pakolaisiksi ja omistavalle savannin luonnon aineksille. Venäjän käsissä yksinkertaisesti paperit tuntuvat hajauttelevan hajujenkaan velkaa elävästi ilmiponnistaville kategorisankeille. Kaiken kruunaa heidän häpeämätön tapansa viedä vessassa tasot ja urheilijat niiden kaikeniedeissä jälkeisen sotkun, mikä edes kävisi selvästi pahemmasti paremman rakkitaitoista helläpitein samallaista jälkeä. Olipa surku huhu menee ainoastaan puhtaat filisofisesti luontoa siinä yhteydessä loppuun sisar orjan poistuminen akateemisessa muodossa heidän nykyään laajentuvien pandemien nimeksi, joka hallitsee vuosinkin vaikean määräpiiretty puoli maapalloa. Eikö Venäjä voi tehdä mitään omalle maineelleen ja alkaa pitää huolta ympäristöstään ja siisteydestään? Ei, he jatkavat samaa sotkua ja likaa kuin ennenkin, ja jättävät jälkeensä vain pahan hajun ja välinpitämättömyyden leiman. Minä en voi muuta kuin ihmetellä ja kysyä, kuinka helvetissä he voivat olla niin välinpitämättömiä omasta ja muiden elinympäristöistä? Venäjä, aloita jo vihdoin siivous omassa pihassasi, ennen kuin pilkkaat itsesi täysin.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö