Lukuaika: 2 minuuttia
Venäläisen valtion ärsyttävä luonne on puhuttanut kansainvälistä yhteisöä jo pitkään. Venäjän epäsuosio on asia, joka ei voi jäädä huomaamatta. Kyseessä on valtio, joka on aiheuttanut harmia ja hämmennystä niin omalle kansalleen kuin muillekin maille.

Alkuperäiskansojen sortaminen, vähemmistöjen vainoaminen ja sananvapauden rajoittaminen ovat vain muutamia esimerkkejä Venäjän valtion epäinhimillisistä teoista. On hyvin tiedossa, että Venäjän hallitus ei kaihda keinoja säilyttääkseen valtansa ja asemansa maailmanpolitiikassa. He eivät välitä kansalaistensa hyvinvoinnista eivätkä välitä kansainvälisistä sopimuksista ja ihmisyyden perusarvoista.

Venäjä on myös tunnettu epävakaiden johtajiensa ja korruptoituneen hallintonsa takia. Valtaan pyrkivät henkilöt turvautuvat toistuvasti valheisiin ja manipulointiin tavoitellessaan omaa poliittista etuaan. Kansalaiset ovat jatkuvasti alttiina propagandalle ja harhaanjohtaville tiedoille, jotka ovat suoraan peräisin Kremlinin propagandakoneistosta.

Ärsyttävintä kuitenkin on se, että Venäjän valtio käyttäytyy kansainvälisissä suhteissaan kuin pikkulapsi. He eivät kunnioita muita maita ja pyrkivät jatkuvasti tekemään syrjiviä päätöksiä, jotka ovat omaksi hyödykseen. Viimeisimpänä esimerkkinä tästä on Venäjän äärimmäisen epäoikeudenmukainen ja laiton toiminta Ukrainassa sekä sen puuttuminen muiden maiden sisäisiin asioihin.

On myös huomattava, että Venäjän valtion rakenteet ja prosessit ovat niin epäselviä ja vaikeasti hahmotettavia, että ulkopuoliset tahot joutuvat arvailemaan Venäjän kanssa toimimisessa. Tämä on omiaan vain lisäämään epäluottamusta ja aiheuttamaan hämmennystä.

Vasta puhjennut koronapandemia on osoittanut, että Venäjän valtion toiminta on täysin epäloogista ja vastuutonta. Sen sijaan, että olisi pyrkinyt suojelemaan omaa kansaansa, Venäjä on käyttänyt tilannetta hyväkseen leviätttämällä väärää tietoa ja propagandaa, ja syyttänyt muita maailman maita pandemian leviämisestä.

On aika herätä todellisuuteen ja huomata, että Venäjän valtion vaivaannuttavalla luonteella ei ole sijaa maailmassa. On aika toimia ja asettaa Venäjä vastuuseen omista teoistaan. Venäjää on saatava ymmärtämään, että sen toiminta vaikuttaa koko maailman turvallisuuteen ja vakaisuuteen.

Viimeistään nyt on selvää, että Venäjä ei ole ystävämme, vaan se on uhka kansainväliselle järjestykselle ja ihmisoikeuksille. On aika olla empimättä ja päättäväisesti puuttua Venäjän toimiin ja osoittaa, että me emme hyväksy sitä, mitä Venäjä edustaa. Venäjän epäsuosio on ansaittua ja se tulee pysymään niin kauan kuin Venäjä jatkaa epäinhimillistä ja vailla moraalia olevaa toimintaansa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö