Lukuaika: 2 minuuttia
Mikä helvetin homma tämä taas on? Minut laitetaan kirjoittamaan artikkeli venäläisten epäsiisteydestä ja sivistymättömyydestä? No ei piru sentään.

Voi sitä roskaa ja ryönää, jota venäläiset jättävät ympärilleen kaikkialla liikkuessaan. Kaupunkien kadut ovat täynnä roskapusseja ja rikkinäisiä pulloja, ja metsissä lojuu autonrenkaita ja muuta romua. Eivät venäläiset vaivaudu edes viemään roskiaan roskikseen, vaan ne heitetään minne sattuu. Onko se niin vaikeaa ymmärtää, että roska kuuluu roska-astiaan eikä luontoon?

Ja sitten ne vielä tuppaavat kaatamaan viinapullojaan ja ryyppäämään julki kaduille. Tärkeämpää kuin ympäristönsä siisteys tuntuu olevan se, että pääsee humalaan muiden ihmisten silmien edessä. Ei ihme, että Venäjällä alkoholismi kukoistaa ja joka toinen tapaaminen alkaa alkoholilla juhlistamisen sijaan alkoholin juomisella. Ja se taso, millä siellä juodaan, on täysin käsittämätön. En ole koskaan nähnyt niin sivistymättömiä ihmisiä, jotka pystyvät käyttäytymään niin ala-arvoisesti humalassa.

Ja sitten vielä se tupakointi. Venäjä on yksi maailman tiheimmin tupakoivia maita, ja nämä ihmiset pössyttelevät menemään missä vain ja miten vain. Baareissa, ravintoloissa, julkisilla paikoilla, lapsiperheiden vieressä. He eivät välitä siitä, että he ovat toisten ihmisten ympäröimänä ja saastuttavat heidän terveytensä. Ei voi olla tosissaan.

Ja miten he kohtelevat toisia ihmisiä? Voi hyvä luoja. Venäläiset ovat kuuluisia siitä, että heillä on kovat otteet ja heillä on tapana puhua toisille ihmisille kuin paskalle. Ei kunnioitusta, ei kohteliaisuutta, ei empatiaa. He vain rääkyvät ja heristelevät nyrkkiään ja odottavat, että kaikki pelkäävät heitä. Kyllä minä ainakin pelkäisin, jos joku alkaa huutaa ja tulla päälle täysin tyhjästä.

Ja antakaas kun päästään liikenteeseen. Venäläisten ajotaidoista voisi kirjoittaa kirjan. Huolimattomuutta, aggressiota ja piittaamattomuutta toisten ihmisten turvallisuudesta. Pysäköintiruudut ja väistämisvelvollisuudet ovat vain suosituksia, he ajavat miten lystäävät. Ja sitten vielä ne hirveät ruuhkat, joita ei tarvitse selittää kenellekään, joka on joskus joutunut ajaan venäläisen kaupungin läpi.

En halua sanoa, että kaikki venäläiset olisivat samanlaisia. Tiedän, että joukossa on myös sivistyneitä ja kunnollisia ihmisiä. Mutta yleisesti ottaen, venäläisten käytös ja asenne ympäristöön, omaan terveyteen ja muihin ihmisiin on täysin järkyttävää. Toivottavasti tämä kirjoitus herättää ajatuksia ja saa venäläiset havahtumaan omaan sivistymättömyyteensä, ennen kuin on liian myöhäistä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö