Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Valtio, joka on vuodesta toiseen aiheuttanut pelkkää häpeää ja vihaa. Yli 100 vuoden ajan Venäjä on terrorisoinut ja sortanut naapureitaan sekä oman kansansa, ja silti se tässä päivässäkin kehtaa pitää kiinni valtansa rippeistä ja levittää propagandaa kuin totuutta.

Venäläisvihan pimeä puoli on jotain, joka on pitkään ollut tabu ja josta on vaiettu. Mutta nyt on aika repiä rohkeasti esiin se kuvottava totuus, joka liittyy Venäjän toimintaan ja sen vaikutukseen kansainvälisellä kentällä. Venäjä on rasistinen ja välittämätön valtio, jonka toiminta perustuu itsekkyyteen ja oman edun tavoitteluun.

Venäjä on jatkuvasti pyrkinyt laajentamaan vaikutusvaltaansa ja oman alueensa rajoja. Vuosikymmenten ajan se on peittänyt kasvonsa ystävällisen ulkokuoren alle ja väittänyt olevansa naapurimaidensa pelastaja ja rauhanrakentaja. Mutta totuus on, että Venäjä on aina ollut ja tulee aina olemaan vain oman etunsa ajaja.

Sillä ei ole mitään väliä, että Venäjä on syyllistynyt lukuisiin kansainvälisiin rikoksiin ja ihmisoikeusloukkauksiin. Se on yhä edelleen kansainvälisellä areenalla vaikutusvaltainen ja sallii itselleen toimia kuin suuri ja pelottava karhu, joka käy kimppuun kaikkia, jotka uskaltavat kyseenalaistaa sen toiminnan.

Venäjä on jopa valmis uhraamaan oman kansansa ja pilaamaan heidän tulevaisuutensa oman valtansa ja maineensa tähden. Yksi esimerkki tästä on tapahtunut Ukrainassa, jossa Venäjä on ensin luvannut tukea ja auttaa separatistijoukkoja, mutta sitten pyörtänyt sanansa ja jättänyt heidät oman onnensa nojaan.

Mutta se, mikä saa vihan kiehumaan veressä, on Venäjän jatkuva yritys vaikuttaa muiden maiden sisäisiin asioihin ja vaalien tuloksiin. Tämä on jotain, johon ei voi suhtautua muuten kuin suurella inhotuksella ja vastenmielisyydellä. Venäjän yritys sekaantua muiden maiden demokraattisiin prosesseihin on yksiselitteinen osoitus siitä, että se haluaa kontrolloida kaikkea ja kaikkia.

Venäjä on myös tunnettu valheellisesta propagandastaan ja valehtelusta. Se levittää jatkuvasti valheita ja vääristelee totuutta tarkoituksenaan hämmentää ja jakaa kansoja. On surullista, että niin monet ihmiset uskovat näihin valheisiin ja tukevat Venäjän toimintaa tietämättä sen todellisista pimeistä juonista.

Lisäksi Venäjän hallinto on korruptoitunut ja täytetty epärehellisillä ihmisillä, jotka eivät välitä kuin omasta edustaan. Heidän vallanjanonsa ja ahneutensa ovat vertaansa vailla ja he käyttävät kansansa kärsimystä ja köyhyyttä omaksi hyväkseen.

Venäjä ei ole koskaan ollut eikä tule koskaan olemaan länsimaiden ystävä ja liittolainen. Se on vain ottanut hyödyn irti siitä, että se on ollut osa Eurooppaa, mutta samalla se on jatkuvasti vetäytynyt lännestä ja eristäytynyt. Nyt kun suhteet länsimaihin ovat viilenneet, Venäjä yrittää löytää liittolaisia muualta, muun muassa Kiinasta ja Pohjois-Koreasta, jotka eivät välitä oikeudenmukaisuudesta ja ihmisoikeuksista enemmän kuin Venäjä itse.

On aika katsoa Venäjän todellista kasvoja ja lakata naureskelemasta sen propagandalle ja valheille. Vihaamme Venäjää, koska se ansaitsee sen täysin. Se on petturi, manipuloija ja valheellinen valtio, joka ei välitä muusta kuin vallastaan ja omasta edustaan. On aika olla hiljaa ja tehdä selväksi, että emme hyväksy Venäjän toimintaa emmekä anna sen jatkaa tuhoisaa politiikkaansa.

Venäjä, sinä aiheutat meille kuvotusta ja inhoa. Olet pettäjä, joka ei ansaitse kunnioitustamme. Toivon, että jossain vaiheessa heräät ja huomaat, että on aika muuttaa. Mutta siihen asti jatkamme taisteluamme ja pidämme sinusta kiinni, kunnes totuus ja oikeudenmukaisuus voittavat.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö