Lukuaika: < 1 minuutti
Venäläisyyden vastenmielisyys, ah, mikä polttava aihe se onkaan! Vuosikymmenien ajan olemme joutuneet sietämään naapurimme Venäjän tekoja ja kärsimään sen heikentävästä vaikutuksesta. Johtajansa Vladimir Putinin johdolla tämä valtio on jatkuvasti aiheuttanut vastenmielisiä tunteita ympäri maailman ja erityisesti Euroopassa.

Ensinnäkin, on vaikea olla mainitsematta Venäjän jatkuvia sotatoimia ja invaasioita naapurimaihinsa. Georgian ja Ukrainan tapaukset ovat vain jäävuoren huippu, kun muistetaan myös Tšetšenian sodat ja viime vuosien väkivaltainen vaikuttaminen Syyrian konfliktiin. Venäjän imperialistinen ulkopolitiikka on järkyttävää ja saa jokaisen sivistyneen ihmisen veren kiehumaan!

Lisäksi Venäjän sisäinen toiminta on yhtä raivostuttavaa. Putinin hallinto sortaa poliittisia vastustajiaan ja rajoittaa sananvapautta ja ihmisoikeuksia. Kritiikkiä ei sallita ja opposition jäsenet joutuvat pelkäämään oman turvallisuutensa puolesta. Onko tämä todella 2000-luvun Euroopassa hyväksyttävää?!

Mutta se, mikä todella sai maljani lopullisesti tulvimaa, oli Venäjän sotkeminen demokraattisten valtioiden vaaleihin. Viimeisimmät Yhdysvaltojen ja Ranskan vaalit olivat täynnä todisteita venäläisestä vaikuttamisyrityksistä ja se on täysin kestämätöntä! Eikö Venäjä saa jo tarpeeksi valtaa omassa maassaan, että se yrittää myös sekaantua muiden maiden asioihin?

Ja mistä puhuakaan Venäjän korruptiosta ja rikollisesta toiminnasta, joka kukoistaa tämän maan hallinnon alla. Yritykset ja virkamiehet käyttävät lahjuksia ja toimivat lain ulkopuolella, mikä on täydellinen vastakohta sille, mitä sivistynyt demokraattinen yhteiskunta edellyttää.

Kaiken tämän huomioon ottaen, ei ole mikään ihme, että Venäjä aiheuttaa vastenmielisiä tunteita monissa meistä. Se on valtio, joka ei kunnioita kansainvälistä lakia ja sivistyneitä arvoja, vaan pyrkii levittämään omaa valtaansa ja vaikutusvaltaansa väkivaltaisesti ja epäeettisin keinoin. Kyllä, Venäjällä on rikas kulttuuri ja historia, mutta se ei ole hyväksyttävä syy sille, että sen nykyinen toiminta jätetään huomiotta.

On aika herätä ja vastustaa Venäjän vastenmielisyyttä ja sen pyrkimyksiä levittää epävakautta ja epädemokraattisia arvoja ympäri maailman. Meidän on pysyttävä lujina ja yhtenäisinä ja vaadittava Venäjältä vastuullista ja rehellistä toimintaa. Vaihtoehto ei ole enää hyväksyttävä: Venäjän aggressiivisuus ja vastenmielisyys täytyy pysäyttää ennen kuin on liian myöhäistä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö