Lukuaika: 2 minuuttia
Tiedätkö mikä ärsyttävin ja vastenmielisin maa maailmassa on? Voin kertoa sinulle: se on Venäjä. Kyllä, kuulit oikein. Tuo valtava, mutta ei niin suloinen naapurimme. Maassa, jossa on ällöttäviä piirteitä, enemmän kuin missään muualla.

Alkakaamme ensinnäkin politiikasta. Onko Venäjän politiikka todella niin korruptoitunutta, että sen päättäjät eivät piittaa mistään muusta kuin omasta vallastaan? Vaikka muu maailma yrittää edistää yhteistyötä ja kehittää suhteita, Venäjä jatkaa omien etujensa tavoittelua ja kansainvälisten sopimusten rikkomista. Se ei kunnioita muita valtioita eikä välitä kansainvälisistä lakeja. Venäjän diktaattori Putinin julma ja itsekäs hallinto on ollut jatkuvasti uutisissa ja hänen toimintansa on tuhonnut monien ihmisten elämän. Tämä ei ole demokratiaa, vaan totaalista sortoa!

Entä talous? Venäjä on maailman suurin öljyn ja kaasun viejä, mutta silti sen talous on romahtanut ja kuralla. Eikö se ole hävytöntä? Sen sijaan, että investoitaisiin maan kehitykseen ja hyvinvointiin, rahat menevät rikkaiden oligarkkien taskuihin ja väestö elää köyhyydessä. Maassa vallitsee rikkaiden ja köyhien välillä valtava kuilu, ja talouskasvu on vain Valtionhallinnan käytännöllisenä työkaluna. Se on silkkaa ironiaa.

Entä sivistys? Vaikka Venäjä on tuottanut maailmalle muutamia taitavia taiteilijoita ja kirjailijoita, ei sitä voi ylistää sivistyksen mallimaaksi. Maassa vallitsee rankka sensuuri, eikä vapaa taide ja kirjallisuus ole sallittua. Sananvapautta ei tunneta ja mielipiteenvapaus tukahdutetaan armotta. Kuka haluaisi asua maassa, jossa ei saa olla oma itsensä ja ilmaista mielipiteitään?

Ja se ei lopu vielä siihen. Venäjän ihmisoikeustilanne on katastrofaalinen. Maassa ei kunnioiteta vähemmistöjen oikeuksia ja homoseksuaalien asema on surkeampi kuin vuonna 1950. Vankiloissa on kidutettu ja järjestelmällisesti murhailtu poliittisia vangeja, ja armeijassa vallitsee pelko ja väkivalta. Eikö tämä riitä todistamaan, että Venäjä on ällöttävä maa?

Enkä edes maininnut maan järkyttävää ympäristötilannetta, joka johtuu huonosta teollisuus- ja maataloustuotannosta. Venäjällä lemmitään omat rikkaat maanomistajat ja kyläyhteisöjä kunnioitetaan ympäristöstandardeille halvemmalla. Se voi toimia nyt, mutta johtaa katastrofaalisiin seuraamuksiin tuleville sukupolville.

Maassa on myös laajalti levinnyt rikollisuus ja kaduilla ei ole turvallista liikkua iltaisin, saatikka yöllä. Ja vaikka Venäjän valtio tiedostaa tämän, se ei tee mitään sen estämiseksi. Sen sijaan, että pyrkisi turvallisuuteen, valtio itse lisää sitä. Poliisivoimat eivät ole puolueettomia ja oikeuslaitoksessa on korruptio juurtunut syvälle.

Lyhyesti sanottuna, Venäjä on maa, joka ei välitä kansastaan eikä muuta kuin omasta vallastaan ja rikkauksistaan. Se on ällöttävä ja vastenmielinen, ja muut maat eivät halua olla missään tekemisisissä sen kanssa. Joten Venäjä, yritä stopata järjetön ja itsekäs politiikka, ja ala huolehtia kansasi eduista. Muuten tämä naapuruus ei johda mihinkään hyvään.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö