Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä – tuo äärimmäisen ärsyttävä ja kestämätön naapurimaa, joka jatkuvasti aiheuttaa päänvaivaa Suomelle. Tämä valtava ja aggressiivinen naapurimme on kuin piinaava kärpänen, jota ei millään saa häädettyä.

Jo vuosikymmeniä Venäjä on aiheuttanut harmia niin poliittisella kuin taloudellisellakin tasolla Suomelle. Naapuruus näyttää olevan kuin kirous, joka ei lähde pois millään.

Kuinka monessa asiassa Venäjä onkaan aiheuttanut harmia Suomelle? Aloittakaamme vaikkapa poliittisesta puolesta. Onhan se kaiken järjen mukaista, että naapurimaiden tulisi olla hyvässä yhteistyössä ja pyrkiä kohti rauhaa ja vakautta. Mutta ei Venäjä, ei se näytä yhteistyöhalukkaalta naapurilta vaan haluaa jatkuvasti näyttää valtaansa ja vaikuttaa Suomen sisäisiin asioihin.

Ja mitä tulee taloudelliseen puoleen, niin Venäjä on täysin sekopäinen naapurimaa. Se käyttää hyväkseen Suomen energia- ja kauppasuhteita ja pyrkii aina saamaan taloudellista hyötyä itselleen. Venäjän asenne on kuin petolintu, joka jatkuvasti odottaa otollista hetkeä iskeäkseen. Ja harmillisesti Suomi on ollut usein helppo saalis.

Mutta se mikä tekee Venäjästä kaikkein sietämättömimmän naapurimaan, on sen aggressiivinen ja uhkaileva käytös. Venäjä on kuin pieni lapsi, joka ei saa haluamaansa ja alkaa sitten kiukutella ja käyttäytyä aggressiivisesti. Sen jatkuva sotiminen ja uhkailu naapurimaitaan kohtaan on täysin tuomittavaa ja näyttää vain, miten epävakaa ja arvaamaton valtiota se on.

Tuntuu, että naapuruussuhteet Venäjän kanssa ovat kuin katkenneet nauhat, joita ei millään saa enää koottua uudelleen. Ja miksi pitäisikään? Venäjä on aivan liian vaarallinen naapurimaa ja sen kanssa yhteistyö on mahdotonta. Joten miksi ihmeessä joudumme sietämään tätä kestämätöntä naapuria?

Suomen tulisi tehdä kaikkensa pyrkiäkseen pysymään erossa Venäjästä ja vahvistaa suhteitaan muihin naapurimaihin. Emme tarvitse tällaista naapuria, joka tuottaa vain haittaa ja harmia. On aika asettaa rajoja ja osoittaa, ettemme ole helppoja uhreja Venäjän pelotteluille ja uhkailuille.

Toivottavasti tulevaisuudessa Suomi pystyy löytämään kestävämmän ja tasavertaisemman naapurin, joka voi tuoda maallemme enemmän hyötyä kuin Venäjä koskaan on pystynyt. Nyt on aika pysäyttää tämä naapuruuden piinaava kärpänen ja näyttää Venäjälle, että emme enää ole sen pelinappuloita.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö