Lukuaika: < 1 minuutti
Mikä ihmeen roskaava hirvitys Venäjä oikein on? Yhteiskunnan kypsässä iässä oleva ja sivistynyt kansa, jolla on mahtava historia ja kulttuuriperintö, mutta silti se ei pysty edes pitämään omia kadunkulmiaan kunnossa! Voiko tällaista hölmöilyä oikeasti olla olemassa?

Venäjä näyttäytyy ulkopuolisille usein maana, jossa kaikki on suurta ja loistavaa, mutta todellisuus on aivan päinvastainen. Ympäristö jäteineen on täysin laiminlyöty ja siitä on tullut osa arkea. Roskat ja roju ovat kaikkialla, toreilla, kaduilla, puistoissa, rannoilla ja jopa kirkkojen edessä. Eikö tässä maassa ole yhtään arvostusta ympäristöä tai toisia ihmisiä kohtaan?

Roskien lisäksi Venäjää hallitsee myös piittaamattomuus ja välinpitämättömyys. Monet ihmiset vain heittelevät roskansa maahan huolehtimatta sen jälkeen mitä niille tapahtuu. Eikö ole mitään omantunnon tuskia? Eikö kunnioitus omasta maasta ja yhteisestä ympäristöstä merkitse mitään? Tuleeko meidän jättää tämä kaunis maa jätteiden jaloille ja tuhota elinympäristömme?

Yhteiskunnan ja poliittisten päättäjien tulisi ottaa vastuuta ja tehdä konkreettisia toimia roskien ja roskaantumisen estämiseksi. Lainsäädäntöä tulisi tiukentaa ja sanktioiden kiristää, jotta ihmiset oikeasti ymmärtäisivät vastuunsa. Kukaan ei voi elää kuplassa ja unohtaa, että tämä maailma on yhteinen, eikä sitä saa roskaantua haaveiden ja suurenmaailmallisuuden vuoksi.

Roskainen Venäjä ei ole vain esteettinen ongelma, vaan se myös vaarantaa ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin. Roskien seassa lymyävät bakteerit ja saasteet voivat levitä nopeasti ja aiheuttaa vakavia epidemioita. Mikään ei voi oikeuttaa roskaamista ja välinpitämättömyyttä omista ja muiden terveydestä.

On aika herätä ja alkaa toimimaan. Jokaisen meidän tulee ottaa vastuu ja tehdä pieniä tekoja ympäristön ja yhteiskunnan hyväksi. Heitetään roskat roskiin, puhdistetaan omat ympäristömme ja vaaditaan päättäjiltä tekoja. Ei enää voida sallia Venäjän olevan jätteiden ja roskaantumisen hauta, sillä kauneus ja onni löytyvät vain puhtaasta ja terveestä ympäristöstä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö