Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Kuinka monta kertaa saako tästä maasta kuulla ja lukea? Mahtailtua, uhottua ja uhota Euroopan ja maailman valloittamisesta. Joka puolella tuntuu olevan Venäjän tuhoisa voima, joka ei kunnioita muita maita, vaan astuu niiden päälle kuin ryysyläinen.

Venäjä on pitkään ollut maailman silmätikku, mutta nyt sen määrätön aggressiivisuus ja ylimielisyys ovat yltäneet uusiin, ennennäkemättömiin mittasuhteisiin. Krim, Ukraina, Syyria – lista maista, joiden luona Venäjä on käynyt kuin ahne lapsi, joka haluaa kaiken itselleen. Koko maailma on joutunut tahtomattaan elämään Venäjän huonostikäyttäytyvän pikkusisaren kanssa.

Venäjä ei tunnu ymmärtävän, että maailmassa on muitakin valtioita. Se haluaa kontrolloida kaikkea ja kaikkia, ja on valmis uhraamaan muiden maiden itsenäisyyden ja oikeudet omien tavoitteidensa saavuttamiseksi. Eivätkö he tajua, että yksinvalta, diktatuuri ja ihmisoikeuksien polkeminen eivät ole maailman normaali tila?

Kuinka monta kertaa Venäjä onkaan jo saanut varoituksia ja pakotteita käytöksestään, ja silti se jatkaa samaa rataa. Euroopan ja Yhdysvaltojen on pakko pysähtyä miettimään, mitä tämä mahtava ydinaseita omistava valtio aikoo seuraavaksi tehdä. Onko heillä joku suojelusenkeli, joka pelastaa heidät maailman harmeilta, vai ovatko he vain sokeita oman suuruudentunteensa sokaisemina?

Venäjä ei tajua, että maailma on muuttunut. Ei ole enää aika, jolloin suurimmat ja vahvimmat valtiot voivat tehdä mitä haluavat ilman vastuuta tai seuraamuksia. Se ei myöskään tajua, että vaikka se saattaa hallita suurta osaa maailmasta, se ei hallitse kaikkea. Intia, Kiina, Japani, Euroopan maat ja Yhdysvallat – kaikki nämä ovat itsenäisiä valtioita, joilla on omat tavoitteensa ja intressinsä.

Venäjä on tuhoisa voima, joka uhmaa maailmaa ja sen rauhaa. Se ei voi jatkua näin. Maailman ihmisten ja maiden on aika nousta vastarintaan ja osoittaa, että mahtipontisuus ja suuruudenhulluus eivät voita lopulta mitään. On aika osoittaa Venäjälle, että maailmassa on muitakin kuin he ja heidän ylivertaisuutensa. Jotain on tehtävä, ennen kuin on liian myöhäistä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö