Lukuaika: 2 minuuttia
Voihan venäläiset! Onko todellakin niin vaikeaa ymmärtää, että naapurimaassamme asuvat ihmiset alkavat olla jo vähän kyllästyneitä heidän jatkuvaan ärsyttävyyteensä? Kyllä, puhun juuri Venäjästä ja sen ärsyttävistä tavoista.

Ensinnäkin, riippumatta siitä, mistä näkökulmasta asiaa tarkastelee, Venäjä on aina naapurimaallemme Suomelle ikuisena riesana. Tungettelevat sotilaskoneet ja laivat, jatkuvat provokaatiot ja aggressiivinen retoriikka eivät anna rauhaa edes yöllä nukkuvalle kansalle. Mikä teidän on hätänne? Ovatko maa ja kansa niin epävarmoja itsestään, että tarvitsee jatkuvasti osoittaa voimaansa ja uhkailla naapureitaan?

Ja sitten on tämä jatkuva murskaaminen ja poistaminen yhteistyöaloitteista. Juuri kun on saatu aikaan jotain positiivista ja rakentavaa, Venäjä vetää maton alta ja astuu omilla jättiläisillä jaloillaan kaiken yli. Tuntuuko teistä, että ainoa tapa olla suuria ja vaikuttavia on saada muut näyttämään pikkuruisilta ja heikkoilta?

Ja miten tulisi käyttäytyä, kun Venäjä sitten vielä kehtaakin selitellä kaiken tekosilla? “Me vain puolustamme etujamme.” “Meillä on oikeus puuttua muiden valtioiden asioihin.” “Se oli vain vitsi!” Voi kuulkaa, ei tämä ole mikään tilannekomiikkaa. Täällä ollaan tosissaan ja koitetaan tehdä yhteistyötä, mutta te vain lyötte tilanteen äkäisellä ja epäluotettavalla käytöksellänne läskiksi.

Ja sitten nämä Venäjän mediat ja trollit, jotka levittävät valheita ja vääristeltyjä totuuksia Suomesta ja sen kansasta. Luuletteko oikeasti, että me suomalaiset olemme niin tyhmiä, että uskomme kaiken, mitä sanotte? Että tekemällä meistä huonoja ja pelottavia te näytätte paremmilta omien kansalaistenne silmissä? No, ei onnistu. Me tiedämme, millaisia te oikeasti olette.

Ja lopuksi vielä tämä koko ajan tapahtuva historian vääristely ja oman suuruuden korostaminen. Oletteko koskaan kuulleet sanontaa “huomioi menneisyys, mutta elä tulevaisuudessa”? Tuntuu, että te ette ole. Te olette kuin lapsi leikkimässä legoilla, joka ei halua myöntää virheitään tai tehdä kompromisseja. Te elätte menneisyydessä, jossa olette aina voittajia ja suuria sankareita, mutta todellisuudessa te vain pelkäätte omaa muutostanne ja haavoittuvuutenne paljastumista.

Joten Venäjä, kuuntele nyt tarkkaan: olette rasittava, ärsyttävä ja turhauttava naapurimaamme. Teidän pitäisi ymmärtää, että maailma ei pyöri teidän ympärillänne ja puhumalla ikuisesti menneisyydestä ette auta ketään, etenkään itseänne. Jos aiheuttaisitte vähemmän konflikteja ja enemmän yhteistyötä, olisimme varmasti paljon paremmassa tilanteessa. Mutta näköjään teille tärkeintä on olla ikuisesti ärsyttävä. Onneksi me suomalaiset osaamme olla joustavia ja sopeutuvaisia, muuten tämä naapurisuhteemme olisi jo kauan sitten päättynyt.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö