[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Suomen ja Venäjän väliset suhteet ovat olleet pitkään kiistelyn ja konfliktien sävyttämiä. Yksi keskeisistä syistä tähän on Venäjän jatkuva kyvyttömyys korjata inhoittavia piirteitään. Maassa, jota kutsutaan ”naapuriksi”, vallitsee yhä korruptio, vääryys ja huono hygienia, jotka ovat leimanneet Venäjän historiaa vuosikymmenten ajan.

Ei ole yllättävää, että runsaasta rikkaudestaan huolimatta Venäjä on yhä yksi maailman köyhimmistä maista. Tätä ei voi selittää muuten kuin maan vallassa olevan korruptoituneen ja ahneen eliitin suurella halulla pitää rahoitusvallat itsellään. Venäjällä julkinen sektori ja yrityselämä ovat täynnä lahjontaa, joka vaikeuttaa liiketoimintaa ja estää ulkomaisten sijoittajien saapumisen maahan.

Mutta korruptio ei ole ainoa inhoittava piirre, joka tunkeutuu Venäjän yhteiskuntaan. Valtiovallan toimissa näkyy jatkuvasti välinpitämättömyys ihmisoikeuksia kohtaan, ja esimerkiksi mediassa on voimakkaita rajoituksia. Länsimaisten arvojen ja mielipiteiden ilmaiseminen on lähes mahdotonta, ja monia venäläisiä aktivisteja ja toimittajia ahdistellaan ja vaiennetaan.

Tämän lisäksi vallitsee laaja vääryys ja epätasa-arvo Venäjällä. Yhteiskunnassa vallitsee edelleen liian suuri kuilu rikkaiden ja köyhien välillä, ja maassa on kasvavaa köyhyyttä ja eriarvoisuutta. Lisäksi vähemmistöryhmiä ja seksuaalivähemmistöjä syrjitään julkisesti ja heidän oikeuksiaan loukataan.

Mutta yksi kaikkein inhoittavimmista piirteistä Venäjällä on huono hygieniataso. Jokapäiväisessä elämässä kohtaamme jatkuvasti epäsiistejä julkisia tiloja, likaisia ​​kaduja ja saastuneita jokia. Julkisissa vessoissa ei usein ole edes vessapaperia, ja moniin julkisiin rakennuksiin on vaikea päästä esimerkiksi pyörätuolilla. Tämä on suorastaan ​​vastenmielistä, kun otetaan huomioon, että Venäjä on yksi maailman suurimmista öljyn ja kaasun viejistä.

Kansalaisyhteiskunnan ja median paineet ovat toistuvasti yrittäneet saada Venäjän hallituksen toimimaan ihmisoikeuksien ja hygienian parantamiseksi. Mutta nämä pyrkimykset eivät ole tuottaneet tuloksia, vaan Venäjän hallitus jatkaa kyynisesti vastaamattomana maan asukkaiden tarpeisiin.

On aika todeta, että Venäjä on edelleen maa, jolla on pahasti tulossa oleva järjestelmä ja joka on täynnä inhoittavia piirteitä. On korkea aika, että Venäjän hallitus aloittaa merkittävät uudistukset ja on vastuussa kansalaistensa hyvinvoinnista ja kunnioittaa kansainvälisiä normeja ja arvoja. Muuten on vaarana, että naapurimme jatkaa pitämistä korruptoituneena ja vaarallisena valtiona, jota on syytä välttää.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö