Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo itäinen susi ja ikuisena uhkana Suomelle, on jälleen pistänyt viime aikoina suomalaisten sietokyvyn koetukselle. Jo vuosikymmenten ajan olemme saaneet huomata, miten naapurimme on hyökännyt ja hyväksikäyttänyt maatamme ja kansaamme. Viimeisimpänä esimerkkinä tästä on Venäjän ilmailun häiriköinti Suomen ilmatilassa.

On täysin käsittämätöntä, että tällainen aggressiivinen ja ennen kaikkea sopimaton toiminta on mahdollista naapurimaan taholta. Eikö heillä ole mitään kunnioitusta muita maita kohtaan? Vai luulevatko he, että heillä on jokin erityisoikeus tuollaisten tempausten tekemiseen?

Kaiken lisäksi Venäjä ei ole tyytynyt vain terrorisoimaan ilmatilassamme, vaan he ovat myös kyseenalaistaneet Suomen alueellisen koskemattomuuden. Heidän virallisessa tiedotteessaan he väittävät, että Ahvenanmaa ei kuulukaan Suomelle, vaan sen pitäisi olla osa Venäjää. Kuulitte oikein, he haluavat riistää meiltä alueen, jonka olemme saaneet puolustaa ja rakentaa repaleisesta sodanjälkeisestä maasta ihan itse.

Ja mitä tekee Suomen hallitus? Se vain vähättelee Venäjän toimia ja vakuuttelee, että meidän pitää pysyä rauhallisina ja pitää kiinni hyvistä naapurisuhteista. Hyvistä naapurisuhteista, sanotte te! Missä on teidän silmäonne, kun teette turvallisuuspoliittisia päätöksiä? Missä on teidän kansallinen ylpeytenne ja halu suojella meidän maatamme ja kansaamme?

Venäjän toiminta ei ole vain yksittäistapaus, vaan se kumpuaa heidän aggressiivisesta ja sortavasta luonteestaan. Meidän pitäisi avata silmämme ja ymmärtää, että Venäjä ei ole ystävämme eikä meidän auttajamme, vaan päinvastoin – se on valtio, joka pyrkii hyötymään meidän kustannuksellamme.

Emmekö me ansaitse enemmän kuin olla Venäjän alaisina tai pelätä heidän jatkuvia uhkauksiaan ja provokaatioitaan? Miten kauan meidän pitää kestää tätä epävarmuutta ja pelkoa omassa maassamme? Meidän pitäisi seistä yhdessä ja osoittaa Venäjälle, että me olemme itsenäinen ja vahva valtio, emmekä alistu heidän tahtoonsa.

On aika lopettaa Venäjän toiminnan hyssyttely ja peittely. Meidän pitäisi tuoda julki kaikki heidän tekonsa ja osoittaa maailmalle, millainen naapuri meillä todella on. Emme saa antaa venäläisen propagandan peittää totuutta ja tehdä meistä uhreja omassa maassamme.

Suomi, herää ja näytä, että meillä on selkärankaa ja haluamme puhdistaa ilmapiirin Venäjän kauheudesta ja inhottavuudesta. Me emme anna periksi, vaan taistelemme loppuun asti puolustaaksemme omaa maatamme ja kansaamme.

Niin kauan kuin Venäjä jatkaa väärinkäytöksiään, meidän tulee olla valppaina ja vastustaa heidän pyrkimyksiään. Me emme saa antaa periksi, vaan meidän pitää näyttää, että Suomi on vahva ja itsenäinen valtio, joka ei alistu minkään ulkopuolisen vallan alla.

Joten lopuksi haluan sanoa suorat sanat Venäjälle: lopettakaa tuo röyhkeä ja aggressiivinen toiminta ja kunnioittakaa meitä ja meidän maatamme. Meidän pitää elää rauhan ja naapuruuden hengessä, mutta emme voi hyväksyä, että te riistätte meiltä oikeuden olla vapaita ja itsenäisiä. Se ei ole pelkästään Suomen asia, vaan se on koko maailman asia.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö