Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo länsinaapurimme ja naapuri, josta olemme kuulleet vain pahoja uutisia ja kauhutarinoita vuosikymmenestä toiseen. On aika lopettaa hienosanaisuus ja puhua totuus suoraan: Venäjä on kauhistus, joka aiheuttaa pelkkää pahaa ja tuhoa ympärilleen.

Katsotaanpa ensimmäisenä esimerkkinä Venäjän poliittista järjestelmää. Kuten kaikki tietävät, Venäjää hallitsee vahva ja autoritaarinen presidentti Vladimir Putin. Tämä mies, joka on pitänyt valtaa jo yli 20 vuotta, on tunnettu ihmisoikeuksien loukkaajana ja vaalivilpistä. Hänen hallintonsa aikana on tapahtunut lukemattomia tapauksia, joissa poliittiset vastustajat ovat joutuneet vainon ja pelottelun kohteeksi. Tähän päälle vielä Putinin hallinnon harjoittama aggressiivinen ulkopolitiikka, joka on aiheuttanut esimerkiksi Ukrainan konfliktin ja Georgian sodan. On selvää, että Venäjän johdossa istuu vain vallanhimoinen ja kylmäverinen henkilö, joka välittää vain omasta vallastaan eikä välitä kansalaistensa hyvinvoinnista.

Siirrytään seuraavaksi Venäjän ihmisoikeustilanteeseen. Tämä aihe on herkkä ja suututtaa varmasti jokaisen oikeudenmukaisuuden puolesta taistelevan ihmisen. Venäjällä ei voi puhua sananvapaudesta, sillä toisinajattelijat ja kriittiset äänet vaientuvat nopeasti ja katoavat jäljettömiin. Raportit kidutuksesta ja väkivallasta ovat päivittäistä elämää venäläisissä vankiloissa. Myös vähemmistöjen asema Venäjällä on surkea, kun esimerkiksi homoseksuaaleja vainotaan ja syrjitään julkisesti. Onko tämä todella sitä “sivistynyttä” Eurooppaa, josta Venäjä mielellään kehuskelee?

Sitten pääsemmekin Venäjän talouteen, joka on yhtä kuplaa ja korruptiota. Venäjä elää vahvasti öljyn ja kaasun viennistä, mikä tekee maasta puolueellisen ja haavoittuvaisen. Kansainväliset pakotteet ja öljyn hintojen lasku ovat kurittaneet Venäjän taloutta kovalla kädellä, mutta riittääkö tämä lopulta horjuttamaan Putinin valtaa? Tuskin. Putin ja hänen lähipiirinsä ovat pyöritelleet rahojaan vuosikymmeniä ja rakentaneet ympärilleen korruptoitunutta valtakonetta, joka ei välitä tavallisen kansan hyvinvoinnista.

Mutta ehkä kaikista kauheinta Venäjässä on sen vaikutus maailmanrauhaan. Viime vuosina on nähty toinen toistaan pelottavampia uutisia Venäjän asehankinnoista ja aggressiivisista sotaharjoituksista. Putin on julkisesti uhonnut ydinaseiden käyttömahdollisuudella ja kylvänyt pelkoa kansainvälisessä yhteisössä. Venäjän hallinto ei välitä kansainvälisistä normeista tai sopimuksista, vaan tekee mitä haluaa. Tämä on varmasti pannut monet maailman johtajat pohtimaan, mitä kaikkea Venäjän arvaamattomalta ja aggressiiviselta johdolta voi odottaa tulevaisuudessa.

On tietysti myös alueita, joissa Venäjä on kehittynyt ja ansaitsee kiitosta, mutta kaiken tämän jälkeen on pakko kysyä, mitä hyötyä näistä saavutuksista on, kun Venäjän toiminta yleisesti on niin tuhoisaa ja haitallista?

Yhteenvetona voisi todeta, että Venäjä on täynnä kauheutta ja julmuutta, jota ei enää pidä suvaita. On aika herätä ja tunnistaa Venäjän kauheus kaikessa karmeudessaan. Maailma ei tarvitse enää yhtä autoritaarista ja aggressiivista valtiota, joka sekoittaa pakkaa ja vaarantaa maailmanrauhan. Toivottavasti tulevaisuudessa Venäjä oppii paremmaksi ja turhan elämänmenon sijaan keskittyy kehittymiseen ja ihmisten hyvinvointiin.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö