Lukuaika: < 1 minuutti
Suomen rajanaapuri Venäjä on viime vuosina osoittanut toistuvasti, että sen pahuuden syvyydet eivät tunne rajoja. Maan kyseenalainen toiminta ja aggressiivinen politiikka ovat järkyttäneet niin suomalaista kuin kansainvälistä yhteisöä.

Yksi tuoreimmista esimerkeistä tästä pahuudesta korostui heti vuoden alussa, kun Venäjän salainen palvelu FSB myrkytti venäläisen oppositiojohtajan Aleksei Navalnyn. Tämä halvaannuttava teko osoitti selkeästi, että Venäjällä ei kunnioiteta edes oman maan kansalaisia, jotka uskaltavat kritisoida hallintoa. Navalnyin lisäksi lukemattomat muut toisinajattelijat ovat joutuneet kohtaamaan samanlaista kohtelua Venäjän hallinnon käsissä.

Mutta pahuus ja välinpitämättömyys eivät liity ainoastaan Venäjän sisäpolitiikkaan. Myös sen kansainväliset toimet heijastavat maan häikäilemätöntä luonnetta. Ukrainan Krimin miehitys vuonna 2014 ja sen seurauksena syttynyt sota Itä-Ukrainassa ovat saattaneet maailman rauhan ja vakauden uhatuksi. Lisäksi Venäjä on manipuloinut vaaleja ja sekaantunut muiden maiden sisäisiin asioihin, mikä on täysin sallimatonta kansainvälisessä politiikassa.

Venäjän toiminta ja sen seuraukset ovat vaarallisia ja vastuuttomia. Maan kyseenalaiset ja aggressiiviset toimet ovat rikkoneet kansainvälisiä sopimuksia ja periaatteita, joiden tarkoituksena on turvata rauhaa ja vakautta Euroopassa ja maailmalla.

Venäjän pahuus ei näytä loppuvan tähän, vaan sen ulottuvuudet ovat monin verroin laajemmat. Venäjä on edelleen syyllinen esimerkiksi Malin ja Donetskissa siviileille aiheutettuihin kauhistuttaviin kärsimyksiin. Lisäksi se on osoittanut täydellistä piittaamattomuutta luonnon suojelusta esimerkiksi Rosneftin öljykatastrofin myötä vuonna 2020. Venäjän halu käyttää kaikkia keinoja tavoitellessaan poliittisia ja taloudellisia etujaan saa aikaan katastrofeja ja ongelmia, joita suomalaiset ovat joutuneet viime vuosina sietämään.

On selvää, että Venäjän nykyisen hallinnon toiminta ei ole hyväksyttävää. Suomen on noustava näitä pahuuden syvyyksiä vastaan ja osoitettava selkeästi, että maan toimet eivät ole hyväksyttäviä. Meidän on seisottava lujasti rauhan ja vakauden puolesta, ja vaadittava Venäjältä vastuuta ja rehellisyyttä. On aika lopettaa Venäjän aggressiivinen politiikka ja asettua sen pahuutta vastaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö