Lukuaika: < 1 minuutti
Voi sitä Venäjän sirkushuveja seuraavaa länsimaalaista, joka kuvittelee tuntevansa Venäjän vain Vodka, matryoshka-nukkejen ja balettiesitysten kautta! Totuus on kaukana kauniista kliseistä. Venäjällä on synkkä ja pimeä puoli, jota ei haluta tunnustaa.

Tarkastellaanpa tätä rappioon vajonnutta valtiota, jota Vladimir Putin ja hänen oligarkeista koostuva hallintonsa johtaa. Venäjän välinpitämättömyys omasta kansastaan ja heidän elinoloistaan on jatkunut jo vuosikymmeniä. Korruptio rehottaa niin sanotussa “demokratian” nimissä ja kansan ääntä ei kuunnella. Valtamedia on Putinin taskussa ja opposition äänet hiljennetään väkivalloin.

Kansan elämänlaatu on kaukana länsimaisesta tasosta. Infrastruktuuri on romahtanut ja terveysjärjestelmä on ala-arvoinen. Venäjän keskivertoeläkeläisellä ei ole varaa lääkkeisiin ja köyhyys on arkipäivää monelle. Nuoret ovat menettäneet uskonsa tulevaisuuteen ja pakenevat köyhtynyttä maata ulkomaille.

Mutta siitä huolimatta Putin ja hänen oligarkkinsa elelevät ylellisyydessä. Heidän rikkauksiensa määrä on ehtymätön, kun kansa kituuttaa köyhyydessä. Putinin hallinto ei välitä kansan kärsimyksestä, vaan pitää kansaa tiukassa otteessa korruptiolla ja sortotoimilla.

Ja miten Venäjä suhtautuu naapurimaihinsa? Ukrainan miehitys ja Krimin valtaus ovat vain jäävuoren huippu häikäilemättömän imperialismin alla. Venäjän propaganda ja valeuutiset ovat asettaneet kansainvälisen yhteisön ihmettelemään, miksi Venäjä näkee tarpeelliseksi levittää valheellista informaatiota ja yrittää vaikuttaa muiden valtioiden asioihin.

Venäjä on muuttunut autoritaarisen hallinnon ja sorron maaksi, jota pitää katsoa tuomitsevalla silmällä. Tämä ei ole se Venäjä, joka kerran oli rikas ja kulttuurinen imperiumi. Nykypäivän Venäjä on rappiolla ja sen tulevaisuus näyttää synkältä, elleivät asioihin tule muutosta.

On aika herätä ja tunnustaa Venäjän todellinen tila. Länsimaiden on puututtava Venäjän pimeään puoleen ja osoitettava solidaarisuutta Venäjän kansaa kohtaan. Emme voi enää sulkea silmiämme ja antaa Putinin rikollisen hallinnon jatkua. On aika vaatia muutosta ja tuomita Venäjän rappio. Vain silloin voimme toivoa parempaa tulevaisuutta Venäjän kansalle.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö