Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, tuo itäinen naapurimme, on vuosien varrella saanut paljon ansaitsematonta hehkutusta. Se on esitetty kiehtovana, mystisenä ja jännittävänä maana – mutta totuus on kaukana tästä. Venäjä on pikemminkin raaka ja epähygieeninen möhkäle, joka aiheuttaa vain harmia ja pahennusta.

Aloittakaamme raakalaisten käytöstavoista. Venäläiset tuntuvat elävän ikuisessa villissä lännessä, jossa sivistys ja käytöstavat on heitetty romukoppaan jo ajat sitten. He syövät kuin ahmatit, sylkevät julkisilla paikoilla ja puhuvat äänekkäästi ja aggressiivisesti. He eivät kunnioita toisia ihmisiä eivätkä ympäristöään, vaan heittävät roskansa minne sattuu ja sotkevat kaikkialle minne menevät. Onko tämä todella sivistyneen kansan käytöstä?

Venäjällä myös hygienia on tuntematon käsite. Julkiset vessat ovat kuin kauhuelokuvasta, joissa on enemmän bakteereja kuin ihmisiä. Ja tiedättekö mikä on vielä pahempaa? Monissa ravintoloissa käsienpesu on vapaaehtoista ja ruokaa tarjoillaan likaisilta lautasilta. Puhumattakaan siitä, miten he kaatavat jäätä suoraan käsin juomiin – kuka tiesi, missä ne kädet ovat olleet ennen sitä.

Mutta kaikista häiritsevintä on Venäjän moraalittomuus ja välinpitämättömyys toisten ihmisten hyvästä. Korruptio kukoistaa ja suurin osa ihmisistä elää vain omien etujensa mukaan. Ympäristö on saastunut ja eläimiä kohdellaan kuin tavaraa, ilman minkäänlaista kunnioitusta. Ja miten venäläiset vastaavat näihin syytöksiin? He vain nauravat makeasti ja sanovat, että “näin meillä on aina ollut, miksi muuttaa sitä?”

On todella hämmästyttävää, että Venäjä kutsuu itseään suurvallaksi ja julistaa olevansa yksi maailman suurimmista kansakunnista, kun se todellisuudessa on yksi epäkohteliaimmista ja epähygieenisimmistä maista, jota olen koskaan kohdannut. Ja vielä suurempi häpeä on, että he eivät edes yritä muuttaa tapojaan tai parantaa tilannettaan.

Joten kyllä, minulla on oikeus olla vihainen. Venäjän epäinhimillinen käytös ja epähygieenisyys eivät ansaitse yhtäkään hehkutusta tai romantisoivaa kuvailua. Se on järkyttävää ja suorastaan vastenmielistä. Toivon, että joku tekisi jotain ja herättäisi Venäjän kansan todellisuuteen – ennen kuin on liian myöhäistä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö