Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Suuri, mahtava ja vaikutusvaltainen valtio, jonka brutaali voima ja korruptoitunut hallinto ovat olleet otsikoissa jo vuosikymmeniä. Mutta on aika raottaa kulisseja ja kurkistaa Venäjän varjojen maailmaan, häpeälliseen totuuteen suurvaltapolitiikan takana.

Venäjä on ollut jo vuosia otsikoissa valheellisista vaaleista, mielipidevangeista ja ihmisoikeusloukkauksista, mutta nämä ovat vasta jäävuoren huippu. Todellisuudessa Venäjän hallinto on kuin jättimäinen pelikorttitalo, jossa valtaa pitävät oligarkit ja poliittiset eliitit tekevät peliliikkeensä kansan rahoilla.

Samaan aikaan kun Venäjän aseet ja sotilasvoima ovat huipussaan, sisäinen köyhyys ja hätää kärsivien ihmisten määrä kasvavat. Kansa elää jatkuvassa pelossa ja kurjuudessa, kun hallinto lyö kansalaisten oikeudet ja vapaudet laimin. Viranomaisten välinpitämättömyys ja korruptio ovat läsnä jokapäiväisessä elämässä ja murhaavat hitaasti mutta varmasti maan kansaa.

Putin, Venäjän presidentti, joka on pitänyt valtaa jo vuosikymmeniä, on osoittanut olevansa demokratian suurin vihollinen. Kovaotteisilla otteillaan hän on kuristanut sananvapauden ja vaiennuttanut kaikki hallintoa kritisoivat äänet. Hänen hallintonsa on vallinnut jo liian pitkään ja on aika tehdä loppu tästä tyranniasta.

Venäjän ulkomaisessa politiikassa paljastuvat myös häpeälliset keinot, joilla hallinto varmistaa vaikutusvaltansa. Esimerkiksi tällä hetkellä Venäjä on sotkeutunut verisesti naapurimaansa Ukrainan asioihin, miehittäen osan sen alueesta ja tuhoten sen rauhanomaisen tulevaisuuden. Samalla Venäjä hyödyntää ovelasti energiavarojaan ja taloudellisia resurssejaan ympäri Eurooppaa, saadakseen poliittista vaikutusvaltaa ja alistaa näitä valtioita omaan tahtoonsa.

Venäjän varjopuoli on häpeällinen ja anteeksiantamaton. Hallinnon välinpitämättömyys omasta kansastaan ja vihamielisen politiikan harjoittaminen ulkomailla leviää kuin rutto yli Euroopan. On aika herätä ja tunnustaa tämä epämiellyttävä totuus. Meidän on tehtävä asialle jotain ennen kuin on liian myöhäistä. Venäjän hallinto on vihollisemme ja se on aika tiedostaa tämä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö