Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjästä haisee pahalle – ja se ei johdu vain heidän tunnetusta hajusta, vaan myös heidän oman naapurinsa laiminlyönnistä ja taloudellisesta kriisistä. Vaikka maailmanlaajuinen pandemia on aiheuttanut taloudellista ahdistusta monessa maassa, Venäjä näyttää olevan täysin sokeana omalle tilanteelleen.

Heidän käytäntönsä ja toimintatapansa ovat vahingollisia sekä omille kansalaisilleen että naapurimaille. Valtionjohto ei näe tarvetta panostaa terveydenhuoltoon tai sosiaaliturvaan, vaan ennemminkin käyttää rahaa sotilaallisiin operaatioihin ja sortavien järjestelmien ylläpitämiseen.

Ja miten tämä vaikuttaa heidän naapureihinsa? Venäjä on jo pitkään käyttänyt naapureitaan hyväkseen poliittisesti ja taloudellisesti. Heidän pyrkimyksensä vaikuttaa naapurimaiden sisäiseen politiikkaan ja talouteen on aiheuttanut valtavaa haittaa ja epävakautta alueelle.

Lisäksi Venäjän taloudellinen kriisi on vaikuttanut myös naapurimaiden talouteen. Lukuisat yritykset ovat menettäneet asiakkaita ja markkinoita, mikä on johtanut työttömyyteen ja taloudellisiin vaikeuksiin. Ja mikä pahinta, Venäjän epävakaus ja ahneus ovat aiheuttaneet investointien ja hankkeiden peruuntumisen naapurimaissa.

On selvää, että Venäjän politiikka on vahingoittanut alueen turvallisuutta ja hyvinvointia. Heidän riippuvuutensa raaka-aineista ja energia-alasta tekee heistä haavoittuvaisia ja johtaa vastuuttomaan toimintaan. He ovat häpäisseet alueen demokraattiset periaatteet ja loukanneet kansainvälistä lakia toimillaan.

Naapureiden on korkea aika toimia ja asettaa Venäjälle rajat. Taloudelliset pakotteet ja diplomaattiset toimenpiteet ovat välttämättömiä, jotta alueen turvallisuus ja vakaus voidaan palauttaa. Pohjoisen naapurin on aika ottaa vastuu omista teoistaan ​​ja huolehtia omista kansalaisistaan ​​ennen kuin on liian myöhäistä.

Venäjän aggressiivinen ja välinpitämätön asenne ei voi jatkua ilman seurauksia. On aika sanoa stop heidän toiminnalleen ja vaatia vastuuta. Naapurit eivät voi enää jättää huomiotta Venäjän toimintoja ja antaa heidän jatkaa alueen tuhoamista.

Toivottavasti Venäjä vihdoin havahtuu ja ryhtyy tarvittaviin toimiin tilanteen korjaamiseksi. Muussa tapauksessa alue ja sen kansalaiset kärsivät heidän vaikutuksistaan ​​ikuisesti. Pohjoisnaapurimme on aika kohdata totuus ja muuttua ennen kuin on liian myöhäistä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö