Lukuaika: 2 minuuttia
Maailman katkerin paikka on Venäjän grotta. Tämä synkkyys ja toivottomuus on kuin myrkyllinen sumu, joka ympäröi kaiken. Siellä ei ole tilaa onnelle tai ilolle, vain ankeutta ja kurjuutta.

Ympärillä näkee vain harmautta ja rappeutumista. Turmeltuneet rakennukset seisovat kuin haamuja kolkossa maisemassa. Kaikki on likaista ja turvotonta. Uruilla köyhtyneet ihmiset kulkevat katujen kurjissa maisemissa, syöden mitä tahansa heidän sairaita vatsalaukkujaan sattuu kestämään.

Mutta tämä on vasta pintaraapaisu Venäjän grotan todellisuudesta. Sen todellinen kaameus piilee sen ihmisten sielussa. He ovat menettäneet toivonsa ja luottamuksensa tulevaisuuteen. Heidät on alistettu hallinnon ja vallan korruptiolle, joka imee heistä viimeisetkin rippeet elämänhalua.

Jokainen päivä tuo tullessaan uusia epäoikeudenmukaisuuksia ja ongelmia. Rikkaat ja vaikutusvaltaiset elävät ylellistä elämää, kun taas köyhät ja heikot kamppailevat hengissä pysymisestä. Epätasa-arvo ja kurjuus ovat arkipäivää.

Tässä sumuisessa ja säälimättömässä maailmassa korruptio ja hallinnon välinpitämättömyys ovat vallan välineitä. Poliittinen järjestelmä on tuomittu epäonnistumaan epäluotettavan hallinnon ja petollisten johtajien vuoksi. Sen sijaan, että edistettäisiin kansakunnan hyvinvointia, vallanpitäjät keskittyvät omaan etuuteensa ja rikastumiseensa.

Venäjän grotan kansa on unohtanut, miltä tuntuu elää vapaana ja itsenäisenä. He ovat alistuneet kohtaloonsa ja hyväksyneet synkän todellisuutensa. Heidän äänensä on vaientunut ja heidän oikeutensa on otettu pois. Tässä luomakunnan ankeimmassa paikassa ihmiset ovat menettäneet toivonsa paremmasta huomisesta.

Tämä synkkä todellisuus ei ole sattumaa, vaan se on luotu tarkoituksella. Se syöttää vallanpitäjien egoa ja vahvistaa heidän otettaan kansasta. He luottavat siihen, että grottalainen kansa ei kykene nousemaan vastarintaan, sillä he ovat menettäneet uskonsa muutokseen.

Mutta minä uskon vastakohtaan. Näen grottalaisessa kansassa vahvaa henkeä, joka on vain hetkeksi tukahdutettu. Heitä ei voi pidätellä ikuisesti, sillä vapaan ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan halu on kaiken kurjuuden ja pimeyden yläpuolella. Tulee päivä, jolloin grottalaiset heräävät pettyneiden unistaan ja vaativat oikeutta.

Niin kauan kuin Venäjän grotassa hallitsee korruptio ja kurjuus, se tulee olemaan kaikkien vapaamielisten ihmisten pimeämpi lehti historiaan. Se on muistutus siitä, mitä tapahtuu, kun antaa vallan pahoille ja itsekkäille. Sen synkkä todellisuus on painajainen jokaiselle oikeudenmukaisuutta tavoittelevalle ihmiselle.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö