Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Se on maa, joka aiheuttaa monelle inhoa ja vastustusta. Maa, joka on vuosikymmeniä harjoittanut sortoa ja alistusta omalla kansallaan ja naapureillaan. Maa, joka jatkuvasti pyrkii laajentamaan vaikutusvaltaansa ja vallankäyttöään naapurimaihin. Miksi venäläinen valta on niin vastenmielistä?

Ensinnäkin, Venäjän historia on täynnä väkivaltaa, sortoa ja hallitsijoiden itsevaltaa. Vuosisatojen ajan Venäjää on hallinnut tsaareja ja diktaattoreita, jotka ovat käyttäneet valtaa omaa kansaansa vastaan ja pyrkineet tukahduttamaan kaiken erilaisuuden ja vastustuksen. Puhumattakaan Stalinin hirmuhallinnosta ja miljoonista uhreista, jotka menettivät henkensä Neuvostoliiton hallinnon alla.

Toiseksi, Venäjän nykyinen johtaja Vladimir Putin on osoittanut olevansa jatkuvasti pyrkimyksissään laajentaa Venäjän vaikutusvaltaa ja vallankäyttöä. Hän on miehiä, joka hyödyntää kansan pelkoja ja kansallismielisyyttä omien tarkoitusperiensä edistämiseen. Hän on vastuussa Venäjän valtion laittomista hyökkäyksistä ja sekaantumisista naapurimaiden asioihin, kuten Krimin valtaukseen ja sodan lietsonnan Itä-Ukrainassa.

Kolmanneksi, Venäjän ihmisoikeustilanne on edelleen huolestuttava. Hallinnon lehdistönvapaus ja oppositioliikkeiden toiminta ovat jatkuvasti uhattuina, ja poliittiset vangit ovat yhä arkipäivää. Venäjän homoseksuaalisuuden vastainen lainsäädäntö on täysin järjetön ja loukkaa perusoikeuksia. Kaiken tämän keskellä Putin esittelee itseään länsimaiden pahimpana uhkana demokratialle ja ihmisoikeuksille.

Lisäksi Venäjän vaikutusvalta ja vallankäyttö ulottuu myös ulkomailla. Monet maat ovat joutuneet toimimaan Venäjän kanssa tai alistumaan sen vaatimuksiin, koska ne eivät halua joutua sen uhkaamiksi tai eristetyiksi. Esimerkiksi Ukrainan ja Georgian itsenäisyys ja alueellinen koskemattomuus ovat uhattuna Venäjän halutessa laajentaa vaikutusvaltaansa.

Kokonaisuudessaan Venäjän vallan vastenmielisyys on selkeästi perusteltua. Sen hallinto on osoittanut olevansa epädemokraattinen, sortava ja aggressiivinen. Maa, joka ei kunnioita kansainvälisiä lakeja ja ihmisoikeuksia tai muita itsenäisen maailmanjohtajien sääntöjä. On aika puuttua vallanpitäjien käytökseen ja lopettaa Venäjän hyväksikäyttö hegemonisena voimana. On aika osoittaa solidaarisuutta ja tukea Venäjän kansaa, joka ansaitsee paremman tulevaisuuden ilman sortoa ja pelkoa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö