Lukuaika: < 1 minuutti
Voi Vittu mikä ärsyttävä maa se Venäjä on! Ei ole mikään salaisuus, että siellä on ollut ongelmia demokratian ja ihmisoikeuksien kanssa vuosikymmenien ajan, mutta miksi helvetissä me annamme heidän jatkuvasti lipua niistä toimistaan rankaisematta?

On käsittämätöntä, että Venäjä saa toimia kuin mikäkin diktaattorivaltio ilman minkäänlaista vastarintaa kansainväliseltä yhteisöltä. Heitä ei kiinnosta ihmisten oikeudet, vaan ainoastaan omien etujensa turvaaminen ja vallan säilyttäminen. Eikä se ole käynyt niinkään salaa vaan suoraan silmiemme edessä.

Katso vaikka Putinin touhuja Ukrainassa ja Krimillä. Miten helvetissä voi olla mahdollista, että heillä on vieläkin hallinnassaan alueita, jotka kuuluvat oikeasti itsenäiselle valtiolle? Silti me vain tyydymme huokaisemaan ja hyväksymään tilanteen.

Entäpä sitten ihmisoikeudet ja lehdistönvapaus? Niitä ei Venäjällä tunneta lainkaan. Kriittisesti hallitusta arvostelevat toimittajat ja aktivistit päätyvät vankilaan tai joutuvat, pahimmassa tapauksessa, salamurhan uhreiksi. Ja silti Venäjällä uskalletaan kehuskella olevansa oikeusvaltio? Anteeksi, mutta se on aivan vitun naurettavaa.

Ja mitäpä tapahtui Kiovan aukion mielenosoituksissa vuonna 2014? Venäjä sai toimia täysin ilman minkäänlaisia sanktioita ja sen sijaan, että he olisivat kärsineet seurauksista, he saivat vielä järjestää kuuluisat Sotšin olympialaiset. Ja nyt vielä hölmöt länsimaat menevät ensi kesänä järjestettäviin jalkapallon MM-kisoihin muka sankoin joukoin? Ihan kuin mitään ongelmaa ei olisi!

Eikä tässä vielä kaikki! Mitä tapahtui vuonna 2018, kun Venäjä myrkytti ihmisiä Iso-Britanniassa hermokaasulla? Länsimaat vain ilmaisivat huolensa, ja se oli siinä. Sen sijaan, että olisimme vihdoin reagoineet kunnolla ja asettaneet Venäjälle sanktioita, me vain jatkamme kauppaa heidän kanssaan.

Venäjä on vastenmielinen ja pelottava valtio, jota emme voi enää vain sivuuttaa. Meidän on aika ottaa vastuuta ja astua vastaan. Emme voi enää vain hyväksyä heidän toimiaan ja olla sokeita heidän rikkomuksilleen. Tämä on kauhistuttava totuus, mutta meidän on aika herätä ja tehdä jotain ennen kuin on liian myöhäistä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö